fredag 10. august 2012

Salat med epler, mozarella og kikerter

Vi går inn i den siste helgen på øya vår. Jeg har vært her nede i nesten syv uker i sommer og ser tilbake på deilige dager med morgenkaffen (og kveldsvinen) på terrassetrammen, nydelig utsikt uansett hvor jeg vender blikket, sykkelturer på kjerreveiene, litt bading (selvom jeg har fått tilnavnet badepyse av de alltid badende guttene mine), masse hyggelig besøk, ganske mye jobbing og selvfølgelig masse matlaging - både på kjøkkenet og på grillen på terrassen.


Kanskje du skal grille i helgen? Her er en salat jeg laget da vi hadde besøk sist. Eller, det er en overdrivelse å si jeg laget den - det var det ene besøket som satte mine tanker ut i praksis. Men det ble veldig godt, og det passet fint til det helstekte lammelåret vi tilberedte på grillen.

Dette trenger du
1 boks store hvite bønner
1 boks kikerter
1 pose med små mozzarellakuler
2 epler
2 lange paprika
1/2 - 1 rødløk (avhengig av hvor glad du er i løk)
Cherrytomater
1 stor bunt bladpersille

Saft av sitron
God olivenolje
Salt og pepper


Slik gjør du
Skyll bønnene godt eller tilbered dem etter anvisning på pakken dersom de ikke er hermetiske. Skjær paprika i tynne skiver, del tomatene i to, hakk løk og finhakk bladpersille og bland alt i en bolle sammen med bønnene, kikertene og mozarellaosten. Skjær biter av eplene og bland inn tilslutt. Visp sammen litt sitronsaft og olivenolje og smak til med salt og pepper. Vend det forsiktig inn i salaten, legg alt over i en ren bolle og server.

2 kommentarer:

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.