mandag 23. juli 2012

Melon- og nudelsalat med asiatiske smaker

Er det lov å si at noe man har laget selv smaker fantastisk godt? Isåfall gjør jeg det. 

Denne salaten har jeg allerede servert noen ganger i sommer, og selvom jeg har laget en stor bolle, har den forsvunnet hver gang. Inspirasjonen fikk jeg i asiaforretningen i småbyen vi holder til i for tiden. I tillegg liker jeg så godt når jeg kan gjøre det enkelt - det vil si lage en stor salat i en bolle og helsteke et stykke kjøtt eller litt fisk - og simsalabim så har jeg middag til en stor gjeng. I tillegg synes jeg kombinasjonen melon, hvitløk, chili og nudler var overraskende god. 


Dette trenger du
3/4 mellomstor vannmelon
1 agurk
1 bunt vårløk
1 pakke risnudler
4-5 fedd hvitløk
2 chili uten frø
Solsikkeolje
Fiskesaus
Peanøtter
Fersk koriander
Lime


Slik gjør du
Skjær melonen i biter og legg dem i en stor bolle. Hakk agurk og vårløk og bland forsiktig med melonen. Spar på litt av den grønneste delen av vårløkene til garnityr. Kok nudlene etter anvisning på pakken. Rens chiliene for frø og hakk dem i småbiter. Knus og hakk hvitløk og fres både chili og hvitløk i solsikkeolje på middels varme. Når nudlene er ferdigkokt, skal de også stekes sammen med hvitløken og chilien. Smak til nudelblandingen med litt fiskesaus.

Bland deretter nudlene forsiktig sammen med melonen, agurken og vårløken og press over limen. Hakk peanøtter og koriander og dander på toppen av salaten sammen med resten av den finsnittede vårløken.

4 kommentarer:

 1. Lagde denne etter hukommelsen. Ser at den avvek noe fra originalen, men jeg ble likevel hekta!

  SvarSlett
 2. Så bra, Mirjam! Jeg er også litt hekta - har laget den mange ganger i sommer!

  SvarSlett
 3. Hvilken fiskesaus? Du mener vel fiskesauspulver, ikke ferdiglaga fiskesaus? Hørtes kjempegodt ut og skal prøves!

  SvarSlett
 4. Hei Vigdis! Jeg mener fiskesaus, ja. Fish sauce, thailandsk eller vietnamesisk - som fås i dagligvareforretninger eller i asiatiske forretninger.

  SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.