mandag 30. april 2012

Småpaier med spinatfyll og chorizo

Disse småpaiene laget jeg til en middagsbuffet for noen uker siden. Fyllet var inspirert av denne oppskriften, men jeg tilsatte også litt spansk chorizo.  Jeg byttet ut ferdige butterdeigsplater med vårrullark - slike man finner i frysedisken i asiatiske forretninger. Velg de største, siden de skal deles i tre like deler og brettes sammen.Dette trenger du
Vårrullark (de som finnes i fryseren på asiatiske forretninger, ikke rispapir)
1 gul løk
2 fedd hvitløk
300 gram spinat (frossen kan brukes dersom man ikke får tak i fersk)
1 pk. fetaost
Salt og pepper
Fersk hakket timian
Eventuelt en bit chorizo (kan droppes)
Olje til steking og pensling


Slik gjør du
Ta vårrullarkene ut av fryseren og legg til tining. Rens og hakk løk og hvitløk og stek det mykt i litt olje i en panne. Ha i spinaten og la det surre sammen til den har ramlet sammen. Pepre. Legg alt over i en bolle til avkjøling. Ta frem vårrullarkene. Pensle ett av arkene med olje og legg deretter et annet ark på toppen. Skjær de to arkene i tre like strimler. Det blir dermed tre småpaier på to ark. Fortsett til du har så mange paier du skal lage. Bland fetaosten inn i spinatblandingen og smak deretter til med salt. Fetaost kan være salt, derfor er det lurt å vente til slutt med saltingen.
Legg en liten skje med fyll i hjørnet på hver av arkstrimlene og brett diagonalt, slik at det dannes en trekant. Brett de sammen slik at de ikke går opp, og legg trekantene på et stekebrett kledt med bakepapir med skjøten ned. Pensle med litt nøytral olje. Stek på ca 200 grader i 10-15 minutter til småpaiene er blitt gylne og ser ferdige ut. Snu dem halvveis i steketiden og pensle med litt mer olje.  Avkjøl på rist. Serveres som en liten kveldssnacks, som en del av et større måltid eller putt dem rett og slett i matpakken.

1 kommentar:

  1. Ser knasende godt ut- smaker helt sikkert veldig godt.

    SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.