mandag 30. april 2012

Middelhavslunsj på en mandag

Det er mandagslørdag i dag, det vil si mandag før fridag. Vi er fremdeles på det flotteste stedet jeg vet om, helt ute i havgapet, og koser oss med hageaktiviteter, lange måltider, tid med besteforeldre,  turgåing og mental avslapning. Lang lunsj ble nesten til middag, og forsøk på å tømme kjøleskapet før avreise i morgen, gjorde at måltidet ble en sammensetning av flere retter. Vi var voksne og barn til bords og alle fikk noe de likte. 


I kjøleskapet var det blant annet litt igjen av et stort stykke entrecote, smakfullt, mørt og saftig kjøtt fra Prima Jæren. Det ble helstekt på en seng av cherrytomater, squash, rødløk og hvitløk og skåret i skiver. Oppskrift HER.


Jeg laget også saltkokte poteter og estragonmajones, grønn salat med biter av fetaost og vinaigrette - vinaigretten du finner oppskrift på HER.


 Asparges stekt i smør i panne med en sitronskvis, pepper, fetaost og persille.


Nybakt focaccia. Omelett med sjalottløk og persilledryss. Et glass hvitt.

En fin lunsj.

7 kommentarer:

 1. Dette ser fristende ut :-) Og det vil sikkert falle i smak her ute i havgapet litt lengre sør også :-)

  SvarSlett
 2. Ble så inspirert, så måtte bare lage hele denne menyen da svigerfamilien kom på besøk i går! Tusen takk for mange gode oppskrifter, alt gikk ned på høykant :)

  SvarSlett
 3. Tusen takk for hyggelige kommentarer. Det er ingenting som varmer mer enn å høre at jeg inspirerer!

  SvarSlett
 4. Hei,
  Jeg får ikke opp din flotte nettside som vanlig. Har du fått kommentarer fra andre som også har samme problem?

  Hilsen Anna

  SvarSlett
 5. Nei, jeg har ingen problemer selv, eller har hørt om andre som har problemer. Men takk for at du sa fra. (Hvordan klarte du å skrive kommentar, forresten?)

  SvarSlett
 6. Jeg gikk inn på april under bloggarkiv og fikk opp tidligere artikler med bilder, men jeg får ikke opp noe når jeg velger mai. Jeg har din side under favoritter, og når jeg tidliger har klikket meg inn har jeg alltid fått opp din siste artikkel. Nå får jeg opp innhold på venstre side og ingen bilder. Vet ikke hva som har skjedd. Håper det ordner seg, for jeg liker din side velig godt:)
  Hilsen Anna

  SvarSlett
 7. Takk for utfyllende kommentar. :-) Hos meg ser alt bra ut, og jeg får opp alle arkiv også. Skal sjekke det opp.

  SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.