tirsdag 10. april 2012

Lettsaltet torsk med ertepuré

Hver gang vi har fersk fisk til middag, slår det meg at dette er skikkelig fast food. Og rask middag er et kjærkomment innslag i en travel hverdag med skolebarn, lekselesing, trening, oppussing, rydding, kosing, kjefting - kort sagt livet.Lettsaltet torsk er ofte tilgjengelig i fiskedisken vår. For de som er så heldige å ha en skikkelig fiskedisk i butikken sin, eller til og med en fiskehandel, er det en smal sak å få tak i lettsaltet torsk. Spør gjerne om å få den skivet - så er det enda enklere når man kommer hjem.

Beregn omtrent 200 gram fisk pr. person, litt mindre for småspiste. Denne retten lages raskt, start med potetene, så er alt klart når de er ferdigkokt. Tilbehøret består av sprøstekt bacon og ertepuré, smaker som passer fint til torsken. Jeg foretrekker mandelpoteter. Om du heller ønsker å steke fisken - noe som forsåvidt er en god idé -  kan imidlertid den lettsaltede torsken trenge opptil ett døgns utvanning først - det er iallefall min erfaring.

Dette trenger du
Lettsaltet torsk
Mandelpoteter
Frosne selskapserter
Crème fraiche
Salt og pepper
Bacon av god kvalitet
Sitron til serveringSlik gjør du
Vask og rens potetene, men kok dem med skallet på. Kok opp tilstrekkelig med vann til fisken. Legg skivene i vannet og la det trekke i 7-8 minutter - litt avhengig av størrelse. Om det er stor forskjell på stykkene, legg i de største først. Kok opp vann til ertene. Ha erter i det kokende vannet og la de koke i et par minutter. Hell av vannet og mos ertene med litt rømme eller crème fraiche. Smak til med salt og pepper. Stek biter av bacon og legg tilside. Anrett på tallerken med ertepuré, en skive torsk, litt bacon på toppen og poteter ved siden av. Jeg liker også godt å ha et par skiver sitron på tallerkenen.

Kanskje dette blir middag i morgen?

2 kommentarer:

 1. Lettsaltet torsk er kjempegodt, og dette så lekkert ut. Vi lager i alle fall ikke husmannskost hver dag, slik at de gangene vi har det blir det ekstra godt!

  Skal høre med fiskemannen på neste ukentlige visitt om han har noe til oss ;)

  Jeg ble jo selvsagt nysgjerrig på hva dere pusser opp? Siden interiørbloggen ikke brukes (med FULL forståelse), må jeg jo bare spørre her!

  Og til sist. Jeg leste en blogg en eller annen gang hvor det var snakk om Niessings spennringer, og du hadde kommentert. Tenkte bare å tipse om Bjaarstad på Majorstuen som kan lage spennringer. Kjøp en fin diamant på auksjon og rask sammen litt gammelt gull, så har du en større sten og rimeligere ring enn fra Niessing. Det er ikke bare Niessing som klarer kunsten å sette en sten i spenn, nemlig!

  Hilsen Thea

  SvarSlett
 2. Takk for tips om spennring! Skal absolutt sjekke det opp.

  Og hehe, vi pusser ikke opp noe her i huset. Det var bare en formulering som skulle dekke opp alt det vi gjør i løpet av ettermiddagen i de tusen hjem. :-)

  SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.