mandag 5. mars 2012

Vietnamesisk fest!

For noen uker siden inviterte vi til vietnamesisk middag. Det ble en lang kveld med masse mat og drikke, god "drøs" rundt bordet og sene nattetimer.Lysten til å kjøpe "totalt unyttige ting som man garantert ikke får bruk for hjemme" tok overhånd i gamlebyen i Hanoi, og jeg kom hjem med en mengde søte, små og fargerike asiatiske lykter i silke. De ble for anledningen brukt til pynt i stua. For korrekt vietnamesisk stemning. Ellers ble hundre års fransk kolonistyre i Vietnam representert ved velkomstdrikken, champagne.

Her er hva som ble servert:

PhóStekte vårruller og ferske sommerruller servert med soyasaus, peanøttsaus og dipsaus laget på fiskesaus.Pomelosalat. Jeg hadde laget en mengde, men alt forsvant. Falt tydeligvis i smak. (Og btw, det er fremdeles sesong for både pomelo og reker...)

Kokosis, fransk espresso og vietnamesiske karameller med peanøtt- og kokossmak til dessert.

Ananas med chilisalt var planlagt og innkjøpt, men kom aldri lenger enn til kjøkkenbenken. Det må ha vært nok mat.

5 kommentarer:

 1. så hærlig med temamiddag! de risrullene så himmelske ut!

  SvarSlett
 2. Kommer ikke noe mer intelligent herifra enn: mmmm nam!

  SvarSlett
 3. Mmm! Ser kjempegodt ut. Har spist Pho i Paris av alle steder, men aldri laget det selv.

  SvarSlett
 4. Morsomt å lese om dine opplevelser i Vietnam siden jeg også akkurat har vært der :o) Skal lage suppen din snart, men problemet er at jeg har blitt så fryktelig matlei etter 3 uker med gourmetmat.

  SvarSlett
 5. Takk for kommentarer, alle sammen!

  @Torill: Jeg har lest om turen din, og den høres bare helt fantastisk ut! (Og tenk å være matlei på gourmetmat, da.... *fnis*)

  SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.