søndag 9. oktober 2011

Chilikakao

Det er på dager som i dag at man bør bure seg inne og lage boller og kakao. Hvilket jeg også har gjort. Og siden det er meldt strålende sol resten av uka, gjorde jeg det også med forholdsvis god samvittighet.Guttene mine fikk luksuskakao, jeg laget chilikakao.

Chili og mørk sjokolade er en overraskende god kombinasjon. Man må ikke tilsette for mye chili, bare nok til at kakaoen får et lite spark, som om sjokoladesmaken bare fortsetter og fortsetter langt ned i magen.

Dette trenger du
H-melk
Mørk sjokolade, minst 70%
Brunt sukker eller honning etter smak
En klype salt
Vaniljestang (omtrent en halv)
Chilipulver

Slik gjør du
Ha melk i en gryte og varm opp. Tilsett mørk sjokolade, og eventuelt litt brunt sukker eller honning etter smak. Ha deretter i salt og vaniljefrø og pisk godt sammen. Smak tilslutt til med chilipulver. Den skal bite litt, men ikke være overdøvende.I mange chilikakaooppskrifter er det også maizenna for jevning. Det synes jeg er unødvendig, denne er mektig nok som den er.

God søndag til dere!

5 kommentarer:

 1. det høre godt ut! den må prøves snart : )

  SvarSlett
 2. Mmmm! Deilig! Og kul kopp!

  SvarSlett
 3. Bra blogg!

  Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til VG Nett!

  Følg Lesernes VG på http://www.facebook.com/lesernesvg og http://twitter.com/lesernesvg så får du tips om andre gode blogger også. Alle som har forslag til gode blogger jeg kan anbefale på VG Netts forside kan sende meg et tips på magne.antonsen [@] vg.no

  SvarSlett
 4. Chili og sjokolade er aldri feil! :)

  SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.