onsdag 29. juni 2011

Dette er ikke en oppskrift


Dette er ikke en oppskrift. Det er bare et tips til hvordan man kan komme unna middager som denne dersom man ikke digger kombinasjonen pannekaker og bacon. Eller til forrett, kveldsmat, snacks, "litt å spise" dersom man er "bittelitt sulten", kvess som det kalles der jeg bor. Jeg hørte om denne retten, som i andre deler av verden går under det svært treffende betegnelsen "smoked salmon properly garnished", av den som muligens har inspirert meg mest på matfronten.


Konseptet er enkelt, slik jeg har forstått det. Røkt laks, helst av ypperste klasse, garnert med diverse. Og det er her man virkelig kan slå seg løs. Kapers, hakket rød løk, syltet agurk, rødbeter, sennep, ruccoula, dill.

Denne gangen ble det SSPG med et tilfeldig utvalg fra kjøleskap og krukker; sitron, tomat, syltet agurk, dill, rødbeter, hakket vårløk, en blanding av halvparten hjemmelaget majones og halvparten Dijonsennep, samt litt focaccia. Skulle veldig gjerne hatt kapers, men det hadde jeg ikke. Anrett pent på tallerkenen og nyt. Gjerne med noe hvitt i glasset. Utsikt anbefales.

Tallerkenen er pyntet med tiriltunge. Jeg har funnet ut at denne blomsten beskrives som anvendbar, men at den av og til kan inneholde mer eller mindre av et cyanogent glykosid, og planten kan derfor være giftig. Derfor har jeg bare pyntet med tiriltunge og anbefaler ingen å bruke denne blomsten i matlaging.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.