tirsdag 28. juni 2011

Fleskepannekaker


Jeg ga etter for utilbørlig press forleden dag. Det ble fleskepannekaker til middag. Imidlertid måtte pannekakeguttene mine velge én grønnsak hver som de skulle ha sammen med pannekakene. Den ene valgte finhakket vårløk som han drysset over pannekakene, den andre valgte tomatskiver. Den tredje ville ha jordbærsyltetøy som grønnsaken...


Dette trenger du
2 egg
4 dl mel
6 dl melk
en klype salt
1 pakke med bacon
smør til steking

Slik gjør du
Bland sammen ingrediensene. Røren skal svelle i en halvtimes tid før de stekes. Start med å steke baconet. Legg de deretter til side. Stek pannekakene i stekefettet fra baconet. Legg baconet i røren før den er stivnet helt. Stek på begge sider som vanlig.Serveres veldig gjerne med salat eller andre grønnsaker på siden. Jordbærsyltetøy anbefales ikke.

5 kommentarer:

 1. Hvis man lar vær å steke det i baconfettet så kan de bli en mye sunnere middag, og kan spises med bedre samvittighet. Bytter man ut noe av hvetemelet med grovere type, så er det enda bedre.

  Bedre å kutte ut det veldig fete (og mister noe smak), så kan man spise dette mye oftere.

  SvarSlett
 2. Hvorfor kaste bort tiden med å steke baconet først? Jeg hiver røra i panna, legger rå bacon i røra, og steker som vanlig. Deretter når pannekaka snues får baconet stekt seg litt også.... Blir helt perfekt. Baconet blir ikke for stekt, og pannekakene får en herlig baconsmak.... NAM NAM! Bruker forøvrig resturantbacon kjøpt i Sverige.... Tykkere skiver! :-)

  SvarSlett
 3. Mmmm, fleskepannekaker er kjempegodt. Vi steker vanligvis baconet først i små biter - sprøstekt, og strør de på pannekakene etter de er ferdig. Og selv bruker jeg blåbær sammen med det, og det er kjempegodt. Anbefales.
  :) Susanne

  SvarSlett
 4. Einig med deg, blåbærsylte er godt på fleskepannekaker.

  SvarSlett
 5. Ta med masse gressløk i røra !

  SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.