tirsdag 12. april 2011

Aspargessesong!

Det er aspargessesong, og det fortjener virkelig en liten salutt!Jeg forbinder asparges med fest. Ikke bare fordi det er en meget smakfull grønnsak som egner seg som tilbehør til både kjøtt og fisk, men også fordi den er så sesongbasert at det er god grunn til å gjøre stas på den når den først er på plass i butikken.Av og til er det lov til å benytte seg av klisjéer. Det gjør jeg idag. Det enkle er ofte det beste, det gjelder hvertfall asparges.

Jeg serverte asparges som en del av et måltid med enkelte småretter for noen uker siden. Lettkokte, grillet i ovnen med litt parmesan, sitron og hakket bladpersille. Det skal ikke mer til.Dette er metoden jeg bruker når jeg koker asparges. Da blir den alltid perfekt, litt tyggemotstand, nesten litt crispy. Det finnes knapt noe tristere enn overkokte asparges.

Slik gjør du
Vask og rens aspargesen. Den nederste delen av stilken skal fjernes. Hold stilken i hånden og kjenn om du enkelt kan knekke den av. Den "slipper" den nederste delen dersom man treffer på rett sted.

Kok opp vann og ha aspargesene i. La de koke i nøyaktig tre minutter, hell ut vannet og la iskaldt vann renne over aspargesen som fremdeles ligger i gryten. På denne måten blir de raskt avkjølt og kokeprosessen opphører umiddelbart.

Tørk av aspargesen og legg dem i et ildfast fat. Dryss over litt parmesan og hakket bladpersille. Settes inn i ovn 225 grader i kort tid til osten er litt smeltet. Følg med hele tiden. Serveres med sitron og med litt god olivenolje over. Gjerne med fersk brød - alene eller sammen med noen andre retter.

1 kommentar:

  1. Har asparagus i blomsterbeddet her hjemme... Men hvordan tar eg tilvare på den?
    Har du noe tips der?
    Klem fra Synnöve.

    SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.