mandag 3. januar 2011

Luksuskakao på skøytetur

Vi testet skøytene i går for første gang denne sesongen. På en ruglete islagt myr, med overvann og brøytede baner innimellom tilfrossen sørpe. Dårlige forhold til tross, gleden over igjen å pakke sekk med skøyter, bandykølle og kakao var stor. Likeledes var innsatsen da det ble spilt bandy med voksne mot barn.


Varm sjokolade - laget med H-melk, mørk sjokolade, brunt sukker, kanskje litt kanel, kanskje litt vaniljeekstrakt - er blitt hetende luksuskakao her i huset. Jeg laget det første gang for noen år siden og vi hadde med oss en stor termos med nevnte drikke på nettopp skøytetur. Jeg vet ikke om det var gleden over å gå på skøyter, om det var varmen fra kakaoen eller at smaken faktisk var mye bedre enn den ferdigvarianten på pose som gjorde utslaget, men det har simpelthen blitt hetende luksuskakao etter dette. De vet akkurat hva de spør etter når det blir gjort krav om luksuskakao, og jeg vet akkurat hva de vil ha.

Dette trenger du
H-melk
Mørk sjokolade, minst 70%
1 kanelstang
Brunt sukker etter smak
En klype salt
1 spiseskje vaniljeekstrakt

Andre smakstilsetninger kan for eksempel være kardemomme, chili eller litt hvit sjokolade.

Slik gjør du
Ha litt av melken i en gryte og varm forsiktig opp. Tilsett resten av ingrediensene og visp det godt sammen. Ha i resten av melken og varm opp. Sjokoladen skal være mørk på farge og smake litt av kanel, det vil si akkurat så mørk som du ønsker at den skal være og så mye kanelsmak som du foretrekker.3 kommentarer:

  1. Mmm, enda en god måte å bruke marengs på! Tros jeg må diske opp noen i full fart...:)

    SvarSlett
  2. hvor mye av hva skal du bruke? :-)

    SvarSlett
  3. Hei Sunniva. Akkurat denne oppskriften har jeg ingen mengdemål, fordi jeg alltid gjør ting på slump. Sjekk at sjokoladen ikke gjør melken for mørk også tilsetter du det andre etter smak. Lykke til.

    SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.