søndag 19. desember 2010

Sånn går det med pinnekjøttet

Som dere kanskje allerede har lest i DETTE innlegget, har vi for første gang forsøkt oss på egenprodusert pinnekjøtt i år. Trykk på lenken dersom dere er interessert i å lese om den første salte- og hengeprosessen.
Dette er vårt første pinnekjøttforsøk, og jeg er veldig spent på resultatet. Om vi har truffet med saltingen og tørkingen og om vi kan trekke noen konklusjoner om hvordan vi skal gjøre det ved senere anledninger. Den ene siden er fra spælsau, den andre fra dala- eller rygjasau. Det blir også spennende å se om vi smaker forskjell.


I løpet av uka hadde de hengt lenge nok. Mannen i huset har skåret kjøttet og det ligger nå i fryseren i påvente av middag i romjulen. Jeg planlegger også å tilbrede pinnekjøttet på litt utradisjonelt vis, så følg med.

1 kommentar:

  1. Jeg er så imponert over deg/dere! Til og med egenprodusert pinnekjøtt! Her blir det pinnekjøtt på julaften. Jeg er oppvokst med ribbe og medisterkaker på julaften, men i voksen alder og med egne tradisjoner har pinnekjøttet tatt plassen til ribba. Det er jo så godt! Selv om det er kjøpt i butikken. :)

    SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.