onsdag 3. november 2010

Crumble pie med kokos

Tipset om å bruke kokos i crumble pie fikk jeg av en venninne som er like glad i å lage mat som meg. Og det er jeg glad for! Det smakte nemlig veldig godt. Jeg laget plomme- og bringebærpai i dag, men i utgangspunktet er dette noe man kan lage med den frukten man har tilgjengelig. Ha imidlertid i bakhode hvor søt frukten du bruker er, siden sukkermengden eventuelt justeres noe i forhold til det.

Vi har ett plommetre i hagen. I løpet av høsten når oppmerksomheten vår stort sett er rettet mot epletrærne og den råsaften vi lager, føles det helt greit å plukke plommene og legge de rett i fryseren. Da kan jeg ta opp en porsjon her og en porsjon der i løpet av høsten. Uten å bruke så altfor mye tid på plommegreier når vi har andre ting å gjøre (les: presse epler).

Oppskriften er enkel. Jeg brukte like mye sukker som smør, og litt mer av den tørre blandingen. Jeg bruker alltid skikkelig smør, siden jeg synes dette gir den desidert beste smaken, dessuten brukte jeg i denne oppskriften bare brun farin, av den klissete og unaturlige sorten. Det tørre bestod av en del kokosmasse, en del havregryn og en del skivede mandler. Jeg angir mengde basert på de to små formene jeg brukte, men den er enkel å gange opp dersom du lager en stor form. Jeg brukte to 15 x 15 cm former.

Dette trenger du
60 gram brun farin
30 gram kokos
30 gram havregryn
30 gram hakkede mandler, lett knust
60 gram smør, romtemperert

Frukt og eller bær etter eget ønske, jeg brukte plommer og en kurv med frosne bringebær.

Slik gjør du
Fyll formene med frukt og bær. Ha det tørre i en bakebolle, tilsett sukker og smør og rør det sammen. Jeg bruker rett og slett bare rene hender, men dersom du tar deg bryet med å vispe smør og sukker lett sammen først, vil du få en noe luftigere variant. Fordel deigen på toppen av frukten og sett formene i ovnen. Stekes i 15-20 minutter på 200 grader, noe mer dersom du har stor form. Serveres med krem, créme fraîche eller en god kjøpeis, vaniljeis fra Iskremgarden - som er å få kjøpt i Rogaland og Hordaland.

1 kommentar:

  1. Hei du, og takk for sist, det var flott å treffe deg!

    Dette ser godt ut, crumble er en super hverdagsdesseret, som vi bruker så altfor lite her i landet. Lurt med kokos! Hege

    SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.