lørdag 2. oktober 2010

Bursdagskake

Jeg har laget bursdagskake i dag. En skikkelig marsipankake for voksne, det vil si med god dynk.

I går laget jeg ferdig vaniljekremen og plommesyltetøyet og i morges stekte jeg sukkerbrød. Jeg må innrømme at jeg ikke har forsøkt meg på hjemmelaget marsipan, men tydd til ferdigløsningen med marsipanlokk på boks.

Sukkerbunn
4 egg
150 gram sukker
50 gram potetmel
100 gram hvetemel
2 ts bakepulver

Pisk egg og sukker til stiv eggedosis og skjær inn siktet mel, potetmel og bakepulver. Ha i smurt form, stek i 30 minutter på 175 grader. Jeg snudde hele formen på hodet da jeg tok kaken ut av ovnen, dette skal visstnok hindre svai. Det ble litt svai likevel, men det gjorde ingenting på grunn av alt fyllet.

Plommesyltetøy
Jeg hadde frosne plommer fra hagen i en gryte og helte over kokende vann. Da er det lett å "knipse" av skallet. Hell av eventuelt vann som legger seg i bunnen av gryten mens man skolder plommene.
Kok opp plommene med halvparten rårørsukker og ordinært (seigt) brunt sukker. Sukker tilsetter jeg rett og slett mens jeg smaker meg frem. Jeg liker at syltetøyet ikke er for søtt. Kok plommene med en kanelstang. Etterhvert vil kjernene løsne, og disse passer jeg på å fjerne før syltetøyet skal på kaken.

Jeg delte sukkerbrødet i tre lag og dynket det nederste laget med brandy. Deretter hadde jeg ett lag med vaniljekrem blandet med ordinær krem og noen knuste valnøtter. Deretter hadde jeg syltetøyet oppå vaniljekremen. Nytt lag med kakebunn som jeg dynket med hjemmelaget epleråsaft, vaniljekrem med valnøtter og syltetøy. Det siste laget med kake fikk seg også en liten epledynk og vaniljekrem på toppen. Til slutt bredte jeg lokket over kaken og pyntet litt med valnøtter.

1 kommentar:

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.