tirsdag 14. september 2010

Sa jeg lettvint? Tynne pannekaker

Jeg ga etter for utilbørlig press fra guttene mine idag, og det ble pannekaker til middag. Ikke så sunt, jeg vet, men av og til blir det sånn. I familien min har vi en merkelig tradisjon, og jeg aner ikke om vi er de eneste eller om dette faktisk er vanlig tilbehør til pannekaker. Vi har sukker og sitronsaft på toppen før de blir rullet sammen.
Her er oppskriften - mest for meg selv - men også for de som trenger en grunnoppskrift til gammeldagse tynne pannekaker.

Dette trenger du
2 egg
3 dl mel
6 dl melk
en klype salt
smør til steking

Slik gjør du
Visp sammen egg og bland inn vekselvis melk og mel. Rør salt inn tilslutt. Røren skal svelle i en halvtimes tid før pannekakene stekes i panne. Og for de som tenker at pannekaker er lettvint, kan jeg herved oppklare eventuelle misforståelser; det er det nemlig ikke! Pannekaker tar lang til å steke! Hvertfall når man er overtalt til å lage dobbel porsjon. Heldigvis hjelper det litt med to stekepanner.

2 kommentarer:

  1. Sukker og sitronsaus - litt grand marnier og en liten flambering så har du nesten crepes suzette - lurer på hva guttene dine ville si da....? :))

    SvarSlett
  2. Jeg er også vokst opp med sukker og sitron på pannekakene, men vet ikke hvor det kom fra.

    Et godt tips: Lag en pannekake-kake. Legg pannekakene oppå hverandre ettersom du steker dem, men legg OGSÅ på godsaker. Hos oss er vinneren annenhver med sukker og sitron, annenhver med rørt blåbær.

    Så skjærer man kakestykker av bunken, og hele familien er i himmelen.

    SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.