torsdag 26. august 2010

Urtesalt

I tillegg til urtesmør, laget jeg urtesalt av alle urtene jeg hadde høstet på hytta. Jeg fulgte rett og slett oppskriften til Andreas Viestad i "Det beste jeg vet"-spalten hans i Magasinet forrige lørdag.Dette trenger du
2 dl salt
2 dl friske urter (jeg brukte timian og rosmarin)
Finrevet skall av en halv sitron
To middels store fedd hvitløkSlik gjør du
Alt ble kjørt i foodprocessor og deretter tørket lett i ovnen. Saltet lukter nydelig og jeg har allerede brukt det flere ganger. Smart å lage dersom man har masse urter man må høste. Jeg håper urteproduksjonen fortsetter slik at jeg kan plukke mer i høstferien. Kanskje det blir til noen gaver til jul også? Forresten er jeg veldig for å lage små gaver av mat, det er supre vertinnegavealternativer når man skal på middag til noen.

5 kommentarer:

 1. Hjemmelaget urtesalt er nam! Kjempefin gjennomgang av prosessen :)

  Nylig snublet jeg inn i bloggen din, og en av de postene jeg virkelig ble glad for å se var den om eplesaft (a 22 august).
  Jeg har i en tid nå planlagt å skrive en bloggpost om at man kan levere nedfallsepler til saftpressing, men at det fantes små husholdningspresser ante jeg ikke.

  Så takk for det tipset, det skal jeg absolutt videreformidle i bloggposten. I den forbindelse hadde det vært fint om jeg kunne få låne noen av bildene dine. Bildene vil naturligvis bli kreditert på ønsket måte, og jeg lenker naturligvis.

  Håper på positivt svar!

  SvarSlett
 2. Selvfølgelig, Anne. Bare hyggelig! Fint at du krediterer meg som fotograf og at du linker til bloggen min. :)

  Hyggelig at du likte innlegget - her blir det mer eplesaft i løpet av helgen. :)

  SvarSlett
 3. For en god idé! Jeg er alltid på utkikk etter såkallte hjemmelagde vertinnegaver - alltid en slager på skolens julemarked - se forøvrig www.julemarked.blogspot.com
  Vet du noe om holdbarheten? Blir urtene brune etterhvert eller holder de seg friske og fine?

  SvarSlett
 4. Super idé til bruk av urter! Hva slags salt brukte du til dette?

  SvarSlett
 5. Jeg brukte bare vanlig havsalt (seasalt - kommer i en papp"sylinder" med plastlokk). Skulle jeg gjort det igjen, tror jeg at jeg hadde spandert på meg Maldonsalt. Innbiller meg at det knuser bedre.

  SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.