torsdag 23. juni 2016

Ovnsbakt laks med lokk av Snøfrisk

                                                                                                                     /sponset innlegg/

Da er en ny lettvint og utrolig god hverdagsmiddag på plass. Denne er favoritt blant guttene mine, og spises like gjerne rett fra ovnen som kald. Da stivner lokket på toppen, og både topp og bunn blir forvandlet til supergodt fiskepålegg. 


Oppskriften er til fire personer, men beregn gjerne ekstra, så du får til pålegg også.

Dette trenger du
800 gram laksefilet, skinnfri
Fersk spinat, mengde etter smak, eller 4-5 "puter" frossen spinat
1/2 boks creme fraiche
1 boks Snøfrisk naturell lett
1-2 fedd hvitløk
Salt og pepper

Slik gjør du
Ha hakket spinat eller frosne spinatputer i en gryte og tilsett creme fraiche, Snøfrisk og finhakket hvitløk. Varm opp og rør godt sammen. Skjæt laksen i stykker og legg i ildfast form. Salte og pepre fisken og ha utover spinatblandingen. Sett i forvarmet ovn på 180-200 grader og la stå til den er ferdig. Tiden vil avhenge av størrelsen på stykkene, men ikke la den stå så lenge at den blir tørr. Om du ønsker kan du bruke frosne fileter også, da må bare steketiden justeres. Serveres for eksempel med kokte poteter og en enkel grønn salat eller litt dampet brokkoli.

Dette innlegget er skrevet som ledd i et samarbeid med Snøfrisk. 

2 kommentarer:

  1. Yammi Yammi-dette ser deilig ut og en fin variant med laks.En ting jeg lurer på,steketiden vil variere skriver du-men kan du være littebitt mer spesifikt.Fordi jeg har ingen ide om hvor mye tid den skal stekes...Men jeg har lyst å prøve denne!!Om du svarer supert!!Hilsen Erik

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei! Prøv med 180 grader i først ti minutter og se deretter hvordan fisken er. Evt stek videre noen minutter, eller fem om det er nødvendig. Lykke til!

      Slett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.