onsdag 9. mars 2016

Frokostpizza med egg, røkelaks og avokado

Du trenger ikke bare spise pizza til middag, her er en skikkelig god frokostversjon! Den fungerer også godt til middag, lunsj eller kveldsmat. Uansett, den smaker godt og jeg elsker kombinasjonen egg, laks og avokado, samt stekt, røkt og ubehandlet. Yummi!


Oppskrift til 3-4 litt store minipizza

Dette trenger du
Deig:
5 dl hvetemel
ca 2,5 dl lunkent vann
12 gram fersk gjær eller 1/4 pose tørrgjær
1-2 spiseskjeer olivenolje
1/2 ts salt
1 barneskje honning

Fyll:
Små tomater
2 pakker fersk mozzarella
Røkelaks, to skiver pr. pizza
Egg, ett pr. minipizza
Bladpersille
1 avokado

Slik gjør du
Deigen:
Rør ut gjær i lunkent vann. Ha mel, olje, salt og honning i en bakebolle og rør det lett sammen med vannet. Elt deigen til den er smidig og fløyelsmyk, gjerne opp til 15 minutter. Sett til heving på lunt sted med plastfolie over bollen. La den stå til den er hevet til dobbel størrelse.

Sett ovnen på 250 grader. Ha deigen på en melstrødd plate og del inn i fire emner. Kjevle ut pizzaer og legg på stekebrett med bakepapir. Ha på mozzarella revet opp i biter. Legg på tomater delt i skiver, men sett av plass til å ha egget i midten av pizzaen. Sett inn i ovnen. La den stå i omtrent 7-10 minutter, ta den ut når det er noen minutter igjen og knekk et egg i midten av pizzaen. Sett inn i ovnen igjen i omtrent 2-4 minutter. Sett gjerne ned varmen litt. Legg skiver med røkt laks og avokado på toppen etter at du har tatt pizzaen ut av ovnen. Pynt med et dryss bladpersille. 

1 kommentar:

  1. Mums!! Den kunne jeg godt spise... til morgenmad :-D

    SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.