lørdag 23. januar 2016

Lettvinte sjokolademuffins

Disse muffinsene er kjempegode og virkelig lettvinte! Vi hadde besøk av et bursdagsbarn på hytta forrige helg, og jeg hadde tenkt å liste meg opp og bake muffins til jubilanten. Da var det et poeng at ikke jeg trengte å dra frem kjøkkenmaskinen for å piske eggedosis, jeg ville jo ikke vekke hele hytta så tidlig om morgenen! Denne fant jeg etter litt surfing i cyber, og muffinsene er både knallgode og nokså lydløse. Dette trenger du
1,5 dl sukker
1 egg
50 g smør
1 dl melk
2,5 dl hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
2 spiseskjeer kakao

100 gram melkesjokolade

Slik gjør du
Smelt smør og sett tilside. Rør sammen egg og sukker og bland melken med smøret. Rør smør og melk sammen med egg og sukker. Sikt i mel, bakepulver, vaniljesukker og kakao og rør godt og lett sammen til en klumpefri masse. Ha røren over i muffinsformer, gjerne papirformer satt ned i et muffinsbrett. Om du ikke bruker brett, kan det være lurt å bruke doble former. Hakk sjokoladen og fordel bitene over i formene. Trykk lett ned, slik at de blir liggende øverst i muffinsen. Sett inn i forvarmet ovn til 180 grader og stek i ca 15 minutter, litt avhengig av hva slags ovn du har. Avkjøl deretter på rist noen minutter før du tar formene ut av brettet. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.