fredag 27. november 2015

Pizzasnurrer

Pizzasnurrer er alltid superpopulært her. Enten som en liten variasjon til pizzaen til middag, eller rett og slett som litt ekstrakos. Det også alltid greit med litt ekstra godt i fryseren en dag det ramler mange innom og man ikke har tid til annet enn å tine allerede ferdiglaget mat.Dette trenger du
7 dl hvetemel
3 dl havregryn
5 dl lunkent vann
30 gram fersk gjær eller litt over en halv pose tørrgjær
2 klyper Maldonsalt
1 god skvis honning (ca 1 spiseskje)
1 god klunk olje (2-3 spiseskjeer)
2 ss tomatpure
2 ts oregano
2 ts frisk eller tørket rosmarin

Fyll:
1 løk
2 fedd hvitløk
250 gram kjøttdeig
Resten av tomatpureen
Stekeolje
Salt og pepper
Revet ost

Slik gjør du
Ha mel, havregryn, salt, krydder, honning og olje i en bakebolle. Rør ut gjæren og tomatpureen i lunkent vann og bland dette lett sammen med melet. Elt deigen i en kjøkkenmaskin i minst 15 minutter, eller bruk håndkraft. Sett deretter deigen til heving på lunt sted med plastfolie over bollen i 40-50 minutter.
Lag fyll mens deigen hever. Surr løk og hvitløk med litt olje i en panne. Ha i kjøttdeigen og stek videre, bland inn tomatpureen etterhvert. Salte og pepre.
Sett ovnen på 200-220 grader. (Jeg bruker varmluft fordi jeg kjenner ovnen best med varmluft. Bruk det du pleier.) Del deigen i to og kjevle ut to rektangler. Spre utover halvparten av kjøttet på halve rektangelet og dryss over litt ost. Brett over og rull deretter sammen. Skjær skiver av rullen og legg snurrene på et stekebrett med bakepapir og la de etterheve omtrent 20 minutter. Ha eventuelt over litt ekstra ost på toppen. Stek på midterste rille i ca 10-15 minutter til de ser gylne og ferdige ut. Avkjøl på rist. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.