søndag 29. november 2015

Juletre av vaniljekjeks

Vaniljekjeks smaker godt og kan fint lages hele året, men de passer også perfekt som julekaker. Disse er et godt utgangspunkt dersom man vil være kreativ med pynt og glasur, eller man kan rett og slett gjøre som her; stable de oppå hverandre så det blir til et juletre. Jeg liker det best enkelt og rustikt, og litt melis og ferdigkjøpt pynt er nok i massevis for kakekunstneren i meg. Om du vil eksperimentere med teknikker eller annen hjemmelaget pynt, er uansett dette en enkel og smakfull kjeks som går forholdsvis raskt å lage - og ikke minst - godt likt av gutta i huset! De som er interessert i å se en som virkelig kan sin pyntekunst, anbefaler jeg Borrowmyeyes, større kakepyntekunstner skal man lete lenge etter!


Dette trenger du
200 gram smør
180 gram melis
1 stort egg
400 gram mel
1 1/2 ts vaniljesukker

Pynt:
Saft av en halv sitron
Melis


Slik gjør du
Smør og melis røres hvitt, gjerne i en kjøkkenmaskin med k-krok. Tilsett egg og bland godt med maskinen. Sikt inn mel og vaniljesukker og la maskinen gå til deigen har samlet seg i en klump. Samle deigen godt og sørg for å få med alt i bunnen av bollen. Legg i plastfolie i kjøleskapet i minst 30 minutter for at deigen skal bli mulig å kjevle ut. Kjevle halvparten av deigen ut på melstrødd kjøkkenbenk, andre halvparten av deigen legges tilbake i kjøleskapet slik at den ikke blir umulig å håndtere. Stikk ut med valgfrie former, jeg brukte stjerneformer i ulike størrelser. Legg pa stekeplate med bakepapir og stek i ovn på under/overvarme 180 grader. La de avkjøle litt på platen før de legges over på rist. 
Bland inn melis i saft fra en halv sitron til det blir en passe tykk melisglasur. Smør utover kjeksene etter at de er helt avkjølt. Dryss med pynt om ønskelig.

Om du ønsker et kaketre, er det bare å stable kjeksene oppå hverandre. Bruk eventuelt litt melis som lim, eller bare la de ligge løst. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.