onsdag 14. oktober 2015

Rødbetegrateng

Denne oppskriften har blitt publisert tidligere, men den har klatret så høyt på favorittlisten min at den fortjener enda en sjanse. Jeg tror vi snakker pallplass. Og da passer det fint nå, siden det er rødbetesesong. Det ser man ikke bare i bloggeverdenen, i avisen og diverse matblader, man ser det heldigvis også på torget og i butikken. Rødbetene er store, fargerike og ferske - og ber om å bli brukt. Gratengen kan nytes helt alene, eller som tilbehør til større retter. Den er mild på smak og både fløten, fetaosten og tomatene sørger for at smaken av rødbeter kommer til sin rett.Dette trenger du
4 store rødbeter eller flere dersom de er mindre
Cherrytomater etter smak
1 boks fetaost
ca 2 dl fløte
Nykvernet pepper
Brødkrumme
Smør

Slik gjør du
Begynn med å ovnstørke tomatene. Legg dem i en ildfast form og sett dem i ovnen på 120 grader varmluft. La de stå til de har skrumpet litt inn, opptil en time. Vask rødbetene skikkelig og skjær av topp og bunn. Kok dem møre og avkjøl med kaldt vann. Skrell rødbetene ved å presse av skallet. Det er enkelt når de først er kokt, da spretter skallet av som på mandler som har fått et oppkok. Grunnen til at skallet beholdes på når de kokes er at de bevarer fargen best da.
Riv de kokte rødbetene på et grovt rivjern og ha det i en ildfast form sammen med tomatene. Bland inn terninger av fetaost og hell over litt fløte. Ha godt med nykvernet pepper over. Ha tilslutt over brødkrumme som er kjørt helt fint med en stavmikser. Legg noen klatter med smør over brødet.
Stekes i ovn på ca 200 grader i omtrent 30 minutter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.