mandag 24. mars 2014

Kokkedal slott i Danmark

Var det innkjørselen på brostein blant velholdte staller? Var det den kongelige roen som preget stedet? Var det rett og slett Jens, stram og rak i uniform, som tok vennlig imot oss da vi steg ut av minibussen halvveis gispende av det vakre synet som møtte oss? Jeg vet ikke.


Uansett følte vi oss som prinsesser, selvom det høres ut som en velbrukt klisjé. Altså, jeg har tross alt tre rampegutter, er gift med en langt fra kongelig mann på sekstende året, bor til vanlig i et hus nokså ulikt det man forestiller seg kongelig standard. Likevel følte vi oss ganske kongelige da vi entret inngangen på Kokkedal slott på Nordsjælland. En god halvtime i bil fra indre København er alt som skal til for å få den rette kongelige følelsen. 


Kjøkkentjeneste har vært på sponset tur med VisitDenmark, med en innføring av hva Nordsjælland kan by på av godbiter dersom man er lei av København. Det blir jeg forsåvidt aldri, men her er det masse å ta seg til dersom man legger til et par dager i ferien og reiser litt ut av byen også. Danmark er for meg avslappede og gjestfrie mennesker, god design, smakfull mat og god drikke. Alt dette kunne vi finne på Kokkedal slott. Vi inntok prinsesserollen tidlig onsdag ettermiddag, ble oppvartet med den beste Afternoon tea jeg har smakt og fikk en interessant innføring i slottets historie av hotelldirektøren. 


Ettermiddagstimene gikk fort, og vi ble servert seks retters middag i Slotskælderen om kvelden. Dette er en av topp fem restauranter på Sjælland. For en luksus! Her var kortreist mat, omhyggelig tilberedt av flinke kokker, og servert av omsorgsfulle servitører. Nevnte jeg at det var ulike, nøye utvalgte viner til hver rett?


Planen var at jeg skulle være med på morgenyoga i slottets spa klokken 0730. Om det var vinen eller drinken som Nicholas serverte etter middag som gjorde at jeg ikke orket tanken på å stige ned i en varm kjeller så tidlig, vites ikke. Uansett fikk jeg tilfredsstilt behovet for bevegelse i turløypene rundt slottet, her var både strand og danske dype bøkeskoger. 


Som vanlig tok jeg langt flere bilder enn jeg kan dele her. Noen av dem ble postet på Instagram, se etter #københavnbåten #bloggturvisitdenmark #mittkøbenhavn #visitdenmark 

/sponset opphold/

                                                                                                                                

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.