fredag 6. september 2013

Sorbet med Rose fra Egge Gård

Rose, den nye cideren fra Egge Gård kan brukes til mer enn drikke. Den kan for eksempel være utgangspunkt for en frisk sorbet.

 

Husk at alkoholinnholdet ikke forsvinner selv om den fryses, så her gjelder den vanlige regelen ”don’t drink and drive”. Man er ikke nødt til å ha ismaksin for å lage sorbet, men det forenkler prosessen. Merk også at alkoholinnholdet i cideren gjør at sorbeten ikke blir helt stiv, slik vanlige sorbeter blir med for lang tid i fryseren, men det gir den bare enda bedre konsistens.


Dette trenger du
5 dl Rose fra Egge Gård
50 gram melis
saft av en halv sitron, eller etter smak


   
Slik gjør du
Ha Rose cider i en bolle. Rør ut melis med sitronsaft og litt av cideren, og bland dette med resten av cideren. Pisk godt sammen, slik at all melis er utrørt. Sil gjennom en finmasket sikt om nødvendig. Sørg for at blandingen er skikkelig avkjølt før den has i en ismaskin. La ismaskinen gå til ønsket konsistens og sett eventuelt blandingen litt i fryseren tilslutt. Om du ikke har maskin, kan bollen settes direkte i fryseren. Rør opp omtrent hver halve time til sorbeten har ønsket konsistens.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.