tirsdag 9. juli 2013

Porsjonsostekake med Snøfrisk

Kjøkkentjeneste har inngått et spennende samarbeid med Snøfrisk. Meningen er at jeg skal vise enkelte nye måter å bruke Snøfrisk på, som jeg håper vil inspirere.


De norske jordbærene har endelig kommet, og det fortjener en liten salutt! Og selvom om jordbær fint klarer seg alene, er det også alltid godt å finne spennende følge. Denne gangen laget jeg porsjonsostekake med Snøfrisk og jordbær. I følge et særdeles kresent smakspanel (fem sultne sommerbarn) smakte det himmelsk, og kaken fikk karakteren 1000 på en skala fra én til ti. Snøfrisk passet iallefall ypperlig til ostekake med sin syrlige smak.


Jeg brukte fire syltetøyglass som i utgangspunktet var litt for store til én person. Oppskriften var til åtte, og om du vil, kan du heller bruke åtte litt mindre glass.

Dette trenger du
Bunn:
250 gram digestivekjeks
50 gram smør

Krem:
1 boks Snøfrisk
3 dl kremfløte (1 liten kartong)
2 spiseskjeer sukker
1 vaniljestang eller skikkelig vaniljesukker

Fyll:
1 kurv jordbær
Eventuelt sukker etter smak

Hakkede mandler til pynt


Slik gjør du
Knus kjeksen i en food processor eller legg kjeksene i en pose og knus med en kjevle eller tilsvarende. Smelt smøret og blant med kjeksen. Pisk kremfløten og tilsett osten og frøene fra vaniljestangen. Smak til med sukker. Vask og rens jordbærene og skjær dem i biter. Knus lett med en gaffel og tilsett eventuelt sukker dersom de ikke er søte nok. Jeg foretrekker at det ikke blir for søtt, og hadde ikke sukker i denne gangen.

Finn frem glass og legg lagvis med kjeks i bunnen, jordbær og krem på toppen. Spar på litt av kjekssmulene, bland med hakkede mandler og ha det på toppen. Om du har noen markjordbær passer det også godt som pynt.

4 kommentarer:

  1. Så veldig fristende ut - og med en karakter på 1000 er det vel ikke tvil om at det var en suksess. ;)

    SvarSlett
  2. bruker du eggedeler til jorbærene,så får du jevne fine skiver..

    SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.