onsdag 18. april 2012

Auberginepuré

Auberginepuré på en skive stekt landbrød eller en kjeks er ypperlig å servere som en liten appetittvekker før en middag, særlig dersom man ikke skal ha forrett. Den kan i prinsippet smakssettes etter eget ønske, men denne gangen laget jeg den ganske ordinær, med kun smak av sitron, hvitløk og bladpersille. Det går for eksempel an å tilsette tahini, chili eller andre typer friske urter - som for eksempel dill.Jeg serverte pureen denne gangen med skiver av no knead-ciabatta skåret i skiver og stekt i panne i litt smør, hakket persille og finrevet hvitløk med grillet paprika på toppen.Dette trenger du
2 auberginer
2 spiseskjeer tyrkisk yoghurt
Saft av en halv sitron
1 fedd hvitløk
Salt og pepper
BladpersilleSlik gjør du
Skjær auberginen i to. Pensle snittflaten med litt olivenolje og prikk den med gaffel. Legg de halve auberginene i en ildfast form og sett inn i ovnen på 220 grader til de har fått grillet farge og er myke. Skrap ut kjøttet og ha det i en rørebolle sammen med yoghurten. Smak til med sitronsaft, finrevet hvitløk, hakket bladpersille, salt og pepper.

Del paprikaen i to og legg den med snittflaten ned i en ildfast form. Stek i ovn på 220 grader til skallet løsner. Fjern skallet og legg paprikaen på en tallerken, slik at man kan dandere selv på toppen av auberginepureen.

2 kommentarer:

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.