torsdag 8. mars 2012

Pasta med reker

Dette er egentlig en rett jeg har skrevet om tidligere. Og det er på denne tiden av året rekene er aller best, det kommer jeg aldri til å slutte å mase om. Reker skal spises når de er fulle av rogn og når det er kaldt i vannet – ikke om sommeren. Da er de dvaske og stort sett overpriset.Reker er igrunn aller, aller best naturell – med nybakt loff og hjemmelaget majones, dill og sitron. Om du vil lese mer om majones, finnes det oppskrift HER.Her er en snasen rett dersom man vil variere litt med de gode rosa skalldyrene, men likevel trenger noe lettvint. Server gjerne med tørr hvitvin.

Dette trenger du
Til 2 personer
Spagetti eller linguine
Nypillede reker, 150-200 gram
Kremfløte, ca 1 dl
Olivenolje
Fersk chili, 1-2
Saft og finrevet skall av ½ sitron
Bladpersille, 1 bunt
Hvitløk, 2 fedd
Cherrytomater
Salt og pepperSlik gjør du
Kok spagettien etter anvisning på pakken. Knus og hakk hvitløken, og fres den på svak varme i litt olivenolje. Ha oppi finhakket fersk chili. Når pastaen er ferdig kokt tilsettes finrevet sitronskall og sitronsaft i oljen. Ha oppi pastaen og rør det raskt sammen mens man tilsetter kremfløten. Legg en passende porsjon over på en dyp tallerken, dryss over rikelig med hakket bladpersille og rekene og bland lett. Serveres med nykvernet pepper, sitronbåter og noen søte cherrytomater.

10 kommentarer:

 1. Det meste av skalldyr er vel best nå. Slår også et slag for den naturelle varianten. Mye kan likevel brukes. Chili eller paprika er ekselente til reker.

  SvarSlett
 2. Takk for tipset, det må prøves ut!

  SvarSlett
 3. Så perfekt...Jeg satt akkurat og tenkte på hva jeg skulle gjøre med restene av de ferske reken vi hadde i går, og der ordnet du opp. Rekene er fantastiske nå, likevel glemmer jeg ofte å kjøpe reker om vinteren/våren. Takk for godt middagsforslag!

  SvarSlett
 4. Utrolig lekre bilder!! Ja, helt eig i at rekene er best på vinterhalvåret. Men det er liksom noe med å kunne sitte ute på terrassen og spise reker...det er ikke fullt så hyggelig på vinteren, hehe.

  SvarSlett
 5. Tusen takk for fine kommentarer. Det er noe med det å sitte på terrassen eller brygga å spise reker om sommeren, jeg er enig i det. Men det er jo nå de er best! :-)

  SvarSlett
 6. Nå fikk jeg utrolig lyst på en skalddyrkveld. Synd de fleste butikkene i nærheten av meg ikke selger ferske reker. Men jeg tror kanskje jeg skal ta opp ett par krabber av fryseren :)

  Pasta med reker skal helt klart prøves :)

  SvarSlett
 7. Mulig jeg er en noob her,men hvis de kun er brukbare når de er fulle av rogn og vi kun spiser dem om vintern når de er fulle av rogn da er vel vi snart de siste som noen gang spiser reker da siden de ikke får reprodusert ?

  SvarSlett
 8. Da er det igrunn fint å tenke på at vi ikke fisker opp alle rekene som finnes hver vinter. ;-)

  SvarSlett
 9. Jeg oppholder meg største delen av vinteren i sørøst-Asia. Der lever alt av sjødyr i varmt vann og smaken blir deretter. Nå har jeg nettopp kommet hjem igjen og da spises det stort sett ikke annet enn reker i de første 14 dagene. Både til frokost, lunch og middag. Norske reker gjør dermed hjemmkomsten til mere enn en ordinær hjemmkomst!

  SvarSlett
 10. Wow! Første gangen jeg besøkte bloggen din og jeg ELSKER bildene dine. Som student trenger jeg mat-inspirasjon og bloggen din blir definitivt å følge.

  SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.