torsdag 10. november 2011

Bananmuffins med kremosttopping

Dette er utrolig saftige muffins med bananer, basert på denne oppskriften på bananbrød. Opprinnelig ble bananbrødideen hentet fra en engelsk matside for lenge siden, jeg husker ikke engang hvilken. Utgangspunktet var en low fat-versjon, men det må sies at jeg er rimelig langt fra dette nå. Jeg tror faktisk den blir mer og mer usunn for hver gang jeg lager den, dessverre.


Siden jeg slår et slag for moderat nytelse hver dag her på bloggen, er det heldigvis lov til å lage muffins innimellom - selvom de ikke skulle vise seg å være low fat eller low carb eller noe som helst annet low. Bare gode saftige munnfuller.

I denne oppskriften er det aller best å bruke bananer som er godt modne. Slike bananer blir stort sett liggende urørt på fruktfatet vårt, derfor er det fint å kunne bruke dem til noe.


Dette trenger du
2 store egg, det vil si ingen egg fra hagen denne gangen
2 dl sukker
3 middels store moste bananer
3 ss crème fraîche (ca en halv boks)
2 spiseskjeer solsikkeolje eventuelt annen nøytral olje
2 spisekjeer maplesirup
1 ts kanel
5 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts salt

Glasur:
75 gram smør
75 gram nøytral kremost
Saft av en halv sitron
Melis

Pynt:
Kanel
Mandelskiver


Slik gjør du
Sett stekeovnen på 180 grader varmluft og legg papirformer oppi en muffinsform. Visp egg og sukker til lys og luftig eggedosis. Bland i grovt moste bananer, crème fraîche, olje og en klunk maplesirup. Sikt mel, bakepulver, kanel og salt over blandingen og vend det sammen. Fordel røren i muffinsformene. Bruk en isskje eller en spiseskje og fyll formen ca 2/3 full. Stek i midten av ovnen til de ser ferdige ut, omtrent 15 (+/-) minutter. Prøv dere frem med en skarp kniv eller en kakepinne i midten av en muffin for å se om den er ferdig før den tas ut av ovnen. Ta papirformene ut av den stive formen og avkjøl på rist.

Lag glasur ved å vispe sammen kremost og smør, gjerne med en kjøkkenmaskin. Tilsett saft av en halv sitron og så mye melis at den blir stiv. Vispes til den blir fin og luftig, gjerne 2-3 minutter. Pynt muffinsene når de er helt avkjølt, ellers vil glasuren smelte. Jeg brukte denne gangen bare en pose som jeg klippet et hull i. Jeg synes det blir finest når det ser litt røft ut og ikke altfor sukkersøtt. Ha litt kanel i en tesil og dryss over et lett lag. Strø noen mandelflak på toppen.


Brygg deg en sterk kopp kaffe eller te, grip en muffins fra fatet og nyt. Det er snart helg, tross alt.

7 kommentarer:

 1. Wow, Ina! Nydelige bilder... Spesielt det nærbildet. I am impressed. Ja, fine muffins også altså.

  SvarSlett
 2. Hehe, but thank you! Blir like glad for komplimenter for bilder, serru!

  SvarSlett
 3. Oi, disse vil jeg prøve. Så jo helt fantastiske ut. Sikkert noe barna liker. Og så lekre bilder du tar. Har aldri vært inne på bloggen din før, men kommer igjen :-) Ha en fin søndag!

  SvarSlett
 4. Super oppskrift, muffinsene ble kjempegode!!

  SvarSlett
 5. Så bra, Aina! Hyggelig å høre at oppskriftene fungerer. :)

  SvarSlett
 6. Hei!
  Kjempefin blogg du har!! Etter å ha lest bloggen din,så har jeg begynt å koke kraft selv. Blir så utrolig mye bedre når jeg vet hva som er oppi! Har også prøvd ut flere av oppskriftene dine, og en av de er bananmuffinsen. Det har blitt en favoritt hos mannen og sønnen min. Jeg har gjort noen små forandringer som jeg synes fungerer; bruker 3 små egg, 1 dl sukker og så bruker jeg lett creme fraiche i stedet. I tillegg så putter jeg oppi grovt hakket mørk sjokolade. Vi er heller ikke så glad i den type glasur, så vi bruker bare et lett dryss med melis, det er også veldig godt!! Hadde det ikke vært for at sønnen min kun er 2 år, så hadde jeg nok prøvd meg med litt hakkede valnøtter oppi også! Uansett, super oppskrift og super blogg :))

  SvarSlett
 7. Tusen takk for tips, Lisa. Valnøtter smaker fantastisk og er sikkert veldig godt i disse. Du får vente noen år. ;-)

  SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.