torsdag 25. august 2011

Formkake med sitron og valmuefrø

Dagens lille guilty pleasure var en time på øyet etter middag. Fordelen med slike stunder er at de bidrar til å gjenopprette søvnbalansen etter en lang sommerferie med mange sene kvelder. Ulempen er at jeg våkner med en umiskjennelig lyst på noe søtt. Denne gangen var det tanken på formkake med sitron og valmuefrø som fikk meg opp av sofaen. (Ok, jeg innrømmer det. Det er ganske sært. Men hverken ettermiddagssoving eller formkakelyst forekommer særlig ofte. Og det har aldri tidligere inntruffet samtidig. Formkake er digg, men jeg føler meg omtrent som en åtti-åring som både har laget formkake i dag og sovet ettermiddagslur.)



Oppskriften fant jeg i sin helhet hos Ina, god matbloggkollega som driver den populære og inspirerende bloggen Mat på Bordet. Fordelen ved å bruke en bloggeoppskrift er at jeg vet at den er testet ut av sånne som meg; matinteresserte, men ikke proffe på kjøkkenet. Ellers gjentar jeg til det kjedsommelige at ingredienslisten er gjengitt slik den står i Inas innlegg, beskrivelsen av fremgangsmåten er mine egne ord.

Dette trenger du
240 gram smør, romtemperert
200 gram sukker
2 sitroner
1 lime
3 egg
300 gram hvetemel
2 ts bakepulver
1 spiseskje valmuefrø

Glasur:
Melis
Sitronsaft
Valmuefrø



Slik gjør du
Sett ovnen på 180 grader varmluft og kle en brødform med bakepapir.
Rør smør og sukker hvitt, bruk gjerne vispen i en kjøkkenmaskin. Riv skallet på sitronene og limen og bland det inn i smøret. Rør deretter inn ett egg av gangen. rør inn mel og bakepulver. Press saften ut av én sitron og limen og bland dette inn i deigen. Rør forsiktig inn valmuefrøene tilslutt.

Ha deigen over i formen og sett den inn på midterste rille - eller dersom ovnen din er som min med fire ulike riller - inn i rille nummer to nedenfra. La den stå i omtrent 50 minutter til den har fått en fin gylden farge på toppen og er gjennomstekt. Det finner man ut av ved å stikke en pinne inn i kaken, og dersom det ikke følger deig med pinnen, er den ferdigstekt.

Ta kaken ut og la den avkjøle på rist. Lag glasur av melis og saft fra den andre sitronen som nå er uten skall. Pynt kaken med glasur og valmuefrø.

Smaker godt til en kopp te - etter ettermiddagsluren.

3 kommentarer:

  1. Jeg syns det er trist at formkaker ikke er "in fashion", jeg elsker dem! Både å lage og å spise...:)

    Maria

    SvarSlett
  2. Hei alle sammen, mitt navn er Bohuslava Shevchenko og jeg vil dele mitt vitnesbyrd, jeg er en lykkelig gift kvinne med 2 vakre barn, på et bestemt tidspunkt begynte mannen min å oppføre seg rart for meg, det begynte litt etter litt, vi kjemper og krangle nesten hele tiden og til slutt forlot han meg for en annen kvinne fordi han ikke lenger føler noen kjærlighet til meg, jeg ble forlatt med våre 2 barn, han kommer nesten ikke til huset, men for kjærligheten jeg hadde til ham, ville jeg For ikke å la ham gå, måtte jeg diskutere problemet mitt med en venn av meg og foreslo at jeg heller skulle kontakte en trylleformler, som kunne hjelpe meg å fortrylle for å bringe ham tilbake, men jeg er typen som aldri trodde på trylleformularen. støping. Jeg hadde ikke noe annet valg enn å prøve.
    Jeg gjorde alt jeg ble bedt om å gjøre, og etter en tid begynte alt å fungere bra igjen, mannen min kom tilbake til huset, ba meg og barna om unnskyldning, og vi lever alle lykkelige sammen nå, jeg kan ikke takk til Dr. Nosa Ugo som hjalp meg med å gjenopplive min familie. du kan kontakte ham gjennom hans

    E-post: karnataka.temple@gmail.com

    Kontakt ham for alle slags åndelige problemer og se det store arbeidet.

    SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.