onsdag 13. juli 2011

Grillede grønnsaker

Jeg serverte grillede grønnsaker som tilbehør til den helstekte villaksen for noen dager siden. Grønnsakene ble valgt ut etter prinsippet om at man bruker hva som er tilgjengelig når man bor på en øy, og tilfeldigvis passet det usedvanlig bra sammen. Jeg brukte neper, squash og fennikel med en vinaigrette med masse fersk timian og hvitløk.Dette trenger du
1 squash
1 bunt neper
1 stor fennikel
Saft av en halv sitron

Til vinaigretten:

3 deler olivenolje
1 del hvitvinseddik
Litt honning
Salt og pepper etter smak
Masse fersk timian
Finrevet hvitløk

Slik gjør du
Neper og squash skjæres i tynne skiver og stekes på begge sider på grillen. Legg det deretter over i en bolle eller på et fat. Fennikelen skjæres i tynne skiver og stekes lett i en panne. De kan også stekes på grillen, men da må de legges på aluminiumsfolie eller lignende slik at de ikke faller ned mellom rillene. Alt blandes deretter lett sammen og vinaigretten helles over. Pynt tilslutt med toppen på fennikelen.Denne salaten smakte veldig godt sammen med fisk. Imidlertid tror jeg den også vil være et bra følge til grillet kjøtt. Den skal iallefall lages igjen her i huset.

1 kommentar:

  1. Så deliig! Fennikkelen kan forresten grilles i kvarter, og skjæres opp etterpå, dersom man vil kjøre alt på grillen.

    Birgitte

    SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.