søndag 29. mai 2011

Røkt laks og blåmuggost

Min første smaksopplevelse av kombinasjonen røkt laks og blåmuggost var sammenfallende med mitt første lunsjstevnemøte med ham som noen år senere sulle bli mannen min. Jeg vet ikke om det var forelskelsen eller smaken som gjorde meg så begeistret - jeg har uansett alltid siden likt denne litt sjeldne kombinasjonen. (Antakelig var det begge deler - både mannen og smaken.)
Jeg vet igrunn heller ikke om kombinasjonen er sjelden, jeg har bare ikke fått det servert siden. Riktignok har jeg laget det mange ganger selv, og her kommer rapport fra gårsdagen. Da ble det servert nybakt focaccia med Blå Castello - en aromatisk, men likevel nokså snill blåmuggost med kremaktig konsistens - noen ulike typer grønne blader, som red rhubarb og feltsalat, samt god røkelaks til en litt kraftig forrett på hytta.


Dette trenger du
Brød av noe slag, enten landbrødskive eller porsjonsfocaccia
Røkt laks, gjerne einerrøkt
Blå Castello eller annen forholdsvis mild blåmuggost
Grønt
Bladpersille til pynt

Slik gjør du
Dandér salat nederst, ost og tilslutt noen skiver røkt laks på toppen. Servér med et glass tørr rosevin. Eller to. Vi hadde il Mimo, og det var overraskende godt sammen med ost og røkelaks.

4 kommentarer:

 1. Wow! Det så kjempegodt ut! Jeg elsker både blåmuggost og røkelaks, så dette må jeg prøve! :)

  Anna

  SvarSlett
 2. Hei Ina
  og nam. du er flink til å plukke oppskrifter, lage og presentere :)

  lagde et sjeldent matinnlegg inne hos meg i dag, og tenkte på deg :)

  Ikke i nærheten av hverken hjemmelaga eller kortreist eller noe sånt, men - siden NY-turen vår i sum er en minnebok om gode måltider, måtte det med! :)

  håper du har det bra.
  hilsen Åpent hus

  SvarSlett
 3. FOR en fantastisk blogg!! LIKER det jeg ser!


  - donna

  SvarSlett
 4. Jeg kjøpte inn til denne i går og skal lage til mannen min :)
  Liker så godt bloggen din.
  Jeg ble også inspirert til å lage muffins i går ;)

  SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.