lørdag 19. februar 2011

Hjemmelaget italiensk salat - noe godt til helgefrokosten

Forrige helg tilbragte vi på hytta. Vi fikk besøk av venner, som også hadde med seg litt kjøleskapsfyll. Blant annet hjemmelaget italiensk salat, som jeg gjorde en iherdig innsats for å spise opp - det var jo så godt. Italiensk salat var feriepålegg hjemme hos oss da vi var små. Merkelig igrunn, bortsett fra fettinnholdet som antakeligvis var høyere enn datidens kostholdsråd, inneholder italiensk salat både gulrot og kål og det ikke så usunne pålegget skinke. I løpet av de siste årene har jeg ikke kjøpt italiensk salat i det hele tatt, mest på grunn av at det ikke smaker spesielt godt, men også på grunn av den lange ingredienslisten i forhold til at det faktisk ikke inneholder så mye mer enn majones, noen grønnsaker og et par skinkebiter - hvis du er så heldig å finne dem i all industrimajonesen.Her er min venninnes utgave, bortsett fra at jeg fikk en fiffig idé om å ha rødkål istedet for vanlig kål.

Dette trenger du
Gulrot, revet på grovt rivjern
Rødkål, revet på grovt rivjern - eventuelt vanlig kål dersom du heller vil ha det
Syltede agurkskiver
Saft av sitron
Pepper
Majones, eller helst hjemmelaget
Eventuelt godt skinkepålegg i tynne strimlerSlik gjør du
Ha revet gulrot og rødkål i en bolle og bland sammen. Tilsett så lite majones som mulig og bland godt. Ha i hakkede agurkskiver og skinke og bland sammen. Smak tilslutt til med sitronsaft og pepper.

Serveres til frokost, gjerne som tilbehør til godt kjøttpålegg eller bare med agurk på toppen. Jeg har dilla på dill for tiden og sniker en dillkvast på alt jeg serverer.

1 kommentar:

  1. Nam, den skal jeg prøve! Kjøper 'hjemmelaget' italiensk salat på slakteren her i byen, den er nydelig.

    Ellers ble det reker på oss på fredag også (vinterreker er jo som du nevnte absolutt best), noen hekto ekstra og mannen laget rekesalat med egg og mye annet snadder til lørdagsfrokosten :)

    SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.