mandag 23. august 2010

Fish & chips

For noen dager siden fikk jeg ferske lyrfileter av en supersnill kollega, så det ble fish & chips denne dagen. Til ungene store glede. Lyr egner seg både til å lage fish & chips og til fiskekaker, fordi den er så fast i kjøttet.


Dette trenger du
Fiskebiter uten ben

Mel
Brødrasp
Egg
Salt og pepper
Frityrolje, det vil si solsikke eller raps

Slik gjør du
Skjær filétbitene i mindre biter. Lag deig av mel, rasp, egg, salt og pepper i en dyp tallerken, og ha frityrolje i en sautépanne. Ikke veldig mye, men et par cm. Rull deretter fiskebitene i litt mel og deretter i deigen og stek dem i den varme oljen.


Server gjerne med hjemmelaget majones og ovnsbakte poteter med en sitronskive ved siden av. 


Restene smaker utrolig godt på ferskt brød!

1 kommentar:

  1. Hei
    Oppdaget nylig bloggen din, inspirerende, og vi holder jo alle på med mye det samme.

    Ang fish & chipsen, sjekk ut våre friterte poteter. No fuzz og kjempeenkelt.
    http://ordentligmat.no/2010/08/raske-perfekte-friterte-poteter-eller-pommes-frites/

    SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.