fredag 4. desember 2015

Lammegryte av villsau med øl og Snøfrisk

Dette er gryten for dager hvor man har litt ekstra god tid. Ikke fordi det nødvendigvis ligger så mye arbeid bak, heller fordi man trenger litt tid for at lammekjøttet skal putre seg ferdig. Perfekt til hyttemat, på dager hvor man har mulighet til å lage alt i stand om formiddagen og sette det i ovnen hvor resten gjør seg selv. Jeg har laget den et utall ganger, men blir aldri lei. Smaken av Snøfrisk passer godt sammen med både lammekjøttet og tomatene, og med friske urter blir den ekstra god. Snøfriskgryta har vært laget i ulike versjoner her på bloggen, denne gangen har jeg brukt øl.
De som følger meg på snap (der heter jeg også inashelby) husker kanskje at jeg en kveld fikk masse kjøtt fra villsaulam i hus? Dette er hva jeg brukte bogstykkene til! 

Dette trenger du
1,5 kg grytekjøtt av lam
2 løk
5-6 fedd hvitløk
2 bokser hakkede tomater
3-4 spiseskjeer med hakkede soltørkede tomater i olje
Smør til steking
Friske urter, som timian, rosmarin, persille eller salvie
2 bokser Snøfrisk naturell
4-5 dl øl, gjerne smaksrikt
Eventuelt litt ekstra kraft
Salt og pepper

Slik gjør du
Pepre kjøttet og brun det på begge sider i smør på god varme. Legg kjøttet over i en gryte. Hakk løk og hvitløk og surr det mørt i samme panne. Ha det over i gryten sammen med kjøttet. Tilsett hakkede tomater, soltørkede tomater, urter og hvitvin i gryten. Smak etterhvert til med litt salt. La gryten putre på kokepunktet, gjerne i ovnen. Sjekk når gryten har stått i et par timer, slik at kjøttet ikke smuldrer helt opp. Om det ser nesten ferdig ut, men ennå noen timer til middag, kan gryten settes til side en stund. Rett før servering røres Snøfrisken forsiktig inn i den varme sausen slik at det smelter helt. Smak til med salt og pepper og enda litt mer finhakkede urter. Server gjerne med potetmos og noen grønne grønnsaker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.