tirsdag 9. desember 2014

Lammeragu med pasta

For en stund siden laget jeg langtidsstekt lammelår som ble servert i lompe med godt tilbehør. Det var masse kjøtt igjen etter at vi hadde spist oss stappmette til middag. Vi renset låret og la kjøttet i fryseren sammen med det som var igjen av grønnsakene - et perfekt utgangspunkt for restemiddag.
Denne raguen kan igrunn brukes med alle typer kjøtt, utgangspunktet er egentlig en ordinær tomatsaus, men det smakte spesielt godt med lammekjøttet til.
Dette trenger du
Lammekjøtt
2 fedd hvitløk
1 gul løk
2 spiseskjeer soltørkede tomater, hakket
2 bokser hermetiske tomater
1 spiseskje honning
Eventuelt litt balsamicoeddik for å balansere smaken
2 dl hvitvin - kan droppes
Salt og pepper
Fersk salvie

Lag eventuelt tomatsaus på ovnsbakte tomater, dette vil gi en rikere smak.

Pasta, gjerne pappardelle, jeg hadde spagetti
Eventuelt revet parmesan, sorte oliven og hakket persille eller annet grønt til servering

Slik gjør du
Begynn med tomatsausen. Hakk løk og soltørkede tomater, og knus og hakk hvitløk. Fres alt i en gryte med olivenolje til det er mykt og gyllent. Ha i tomatene og hvitvinen og la det syde på svak varme (så lenge som mulig og iallefall til pastaen er ferdigkokt og de andre ingrediensene er ferdige). Sett på pastaen i mellomtiden. Kjør tomatsausen glatt med en stavmikser og tilsett hakket salvie. Salte og pepre og smak til med honning og balsamicoeddik. Ha kjøttet og restene av rotgrønnsakene i sausen og varm opp. Serveres med pasta og hele salvieblader. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.