torsdag 22. november 2012

Røkt laks med pepperrotkrem

Denne forretten har ligget en stund på vent. Litt på grunn av at det er travelt og litt på grunn av at det er ... travelt. Og det er ikke bare når man skal skrive blogginnlegg at det kan være travelt - også når man i siste liten har bestemt seg for å ha middag, kan kampen mot klokka by på visse utfordringer.


Da er det greit å kunne ty til lettvinte forretter. Vi serverte denne lille smaksrike munnfullen for en stund siden da vi hadde gjester til reinsdyrkjøtt. Innlegg om dette finner du HER og HER.

Jeg vil forresten virkelig anbefale å kjøpe en røkelaks av god kvalitet, det er definitivt verdt å bruke litt ekstra penger slik at smaken er den beste.

Dette trenger du
Til pepperrotkremen, basert på DENNE oppskriften:
1 boks crème fraiche
6-7 cm pepperrot, 2-3 cm i diameter eller etter smak
Kruspersille etter smak
Salt og nykvernet pepper
1-2 ts hvitvinseddik eller saft av sitron

Røkelaks i skiver
Polar knekkebrød
Skiver av syrlig eple

Slik gjør du
Lag pepperrotkremen først slik at smakene får satt seg. Bland sammen crème fraiche med finrevet pepperrot og finhakket kruspersille. Smak til med salt, pepper og hvitvinseddik eller sitronsaft.

 Dander knekkebrødene med litt pepperrotkrem, røkelaks og noen epleskiver på toppen.

2 kommentarer:

  1. Mmmm, det så godt ut!
    Helt enig i at kvalitet har mye å si på røkelaks. Jeg hadde tidligere en kamerat som hadde en jobb som gjorde at han jevnlig fikk en del villaks. Denne leverte han på et lite røkeri, og deretter delte han ut til sine mest matglade venner. Det var helt nydelig røkelaks!

    SvarSlett
  2. Her røykes laksen hjemme, da sikrer man kvaliteten selv. :)

    SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.