torsdag 14. juli 2011

Mangosalsa og avokadokrem

En enslig mango etter lassi-bonanzaen ble til en liten appetittvekker for oss i går. Dessuten fikk jeg brukt en stor, fin avokado som hadde ligget og fristet meg litt for lenge på kjøkkenbenken. Vi var mange mennesker, og jeg har ikke evner som gjør at jeg kan mette en forsamling med kun én mango og én avokado. Noe mer var derfor nødvendig.



Det hele ble til mangosalsa og avokadokrem, servert med nybakt focaccia. Crispy, kald, hvitvin til å drikke.

Dette trenger du
Mangosalsaen:
1 mango
1-2 fedd hvitløk
1 chili (jeg brukte ikke frøene)
Saft av en halv lime
Salt og pepper
Fersk koriander

Avokadokremen:
1 avokado
1-2 fedd hvitløk
2-3 spiseskjeer Philadelphiaost eller annen naturell kremost
Salt og pepper
Saft av en halv lime

Slik gjør du
Mangosalsaen:
Rens og hakk mangoskjøttet. Finhakk chili og hvitløk og bland det sammen med mangoen. Hakk koriander og bland det inn. Smak til med salt, pepper og limesaft.

Avokadokremen:
Rens avokadokjøttet og mos det med en gaffel. Rør inn kremosten og smak til med limesaft, salt og pepper.

1 kommentar:

  1. Så veldig godt ut, avokadokremen kan jeg lage uten melk. Må testes:-)

    SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.