mandag 6. juni 2011

Tzatziki

Tzatziki er suverent tilbehør til grillmat, til fisk, på et tapasbord, til lunsj sammen med en salat, til couscous- eller bulgursalat, nesten til det meste. Jeg har laget tzatziki så lenge jeg har laget mat, men det som gjør det så mye enklere nå sammenlignet med tidligere, er at man får kjøpt tykk tyrkisk yoghurt i butikken. Da slipper jeg å sile den sedvanlige naturelle utgaven gjennom et klede først for å få den rette konsistensen. Det er enkelt å lage tzatziki, men pass på at det går en stund til servering slik at den rekker å gå opp i en høyere enhet.Dette trenger du
3/4 boks med tyrkisk yoghurt, eventuelt et beger matyoughurt
1 slangeagurk
2-3 fedd hvitløk
Salt og pepper
1 spiseskje hakket frisk mynte (kan droppes)

Slik gjør du
Riv agurken på et forholdsvis stort rivjern. Press ut litt av vannet og bland det med yoghurten. Ha i finrevet hvitløk og smak til med salt og pepper. Rør inn mynte tilslutt.

2 kommentarer:

  1. Kjøpte gresk yoghurt i dag og har akkurat lagd min versjon. Samme ingredienser, men byttet ut mynte med dill da det er det vi har fersk nå.
    Blir nok å lage denne flere ganger i løpet av sommeren og skal teste med mynte også.

    SvarSlett
  2. Hørtes deilig ut med dill også, det har jeg aldri forsøkt. Men jeg elsker dill (også) så det skal jeg jammen gjøre. :)

    SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.