onsdag 2. mars 2016

Hvit pizza med mozzarella og bacon

Om du er bittelitt lei av den tradisjonelle pizzaen med tomatsaus i bunnen, så anbefaler jeg hvit pizza. Fyllet her består selvsagt av så mange ting du ønsker deg, men utgangspunket er crème fraiche og ikke tomatsaus. Smaker utrolig godt, og denne versjonen med mozzarella og bacon skal garantert på bordet igjen. 


Oppskrift til 3-4 litt store minipizza


Dette trenger du
Deig:
5 dl hvetemel
ca 2,5 dl lunkent vann
12 gram fersk gjær eller 1/4 pose tørrgjær
1-2 spiseskjeer olivenolje
1/2 ts salt
1 barneskje honning

Fyll:
Crème fraiche
1 fedd hvitløk
Bacon
Bladpersille



Slik gjør du
Deigen:
Rør ut gjær i lunkent vann. Ha mel, olje, salt og honning i en bakebolle og rør det lett sammen med vannet. Elt deigen til den er smidig og fløyelsmyk, gjerne opp til 15 minutter. Sett til heving på lunt sted med plastfolie over bollen. La den stå til den er hevet til dobbel størrelse. Mens deigen hever, stekes bacon på vanlig måte i en stekepanne.

Sett ovnen på 250 grader. Ha deigen på en melstrødd plate og del inn i fire emner. Kjevle ut pizzaer og legg på stekebrett med bakepapir. Rør sammen creme fraiche og knust og finhakkt hvitløk. Her kan du gjerne bruke hvitløkspresse (Jeg bruker sjelden det, men akkurat nå var det praktisk...). Stek bacon litt i panne. Smør creme fraiche på pizzaen og ha på revet mozzarella. Legg deretter på bacon i biter. Dryss over litt finhakket bladpersille og sett inn i ovnen. Stek til den er ferdig, ca 10-12 minutter. Dryss over finhakket fersk bladpersille og server umiddelbart.

3 kommentarer:

  1. Min variant er som følger:
    Pizzadeigen er grei nok, men fyllet er annerledes.
    Et beger lettrømme eller Creme fraîche
    2 fedd hakket hvitløk
    Sjampinjong 5-7, del hver i 8 om de er store
    Bacon, ca 6 stk
    En neve med mandler eller hasselnøtter.
    Salt og nykvernet pepper
    Baby spinat
    En spiseskje smør
    8-10 dadler
    6-8 soltørkede tomater

    Stek bacon slik at det er sprøtt og legg på en tallerken når det er ferdig.
    Ta hakkede nøtter og sjampinjong i pannen ca 6-7 min. sammen med smøret og salt/pepper.
    Del de soltørkede tomatene i mindre biter og legg de i pannen og ta av varmen.

    Bland de finhakkete hvitløksfedd med rømme/Creme fraîche og litt salt/pepper.

    Pizzastein har jeg lagt i steikeovnen og varmet opp til 280 grader.
    Når ovnen er varm ta ut steinen og legg på pizzadeigen som skal være tynn. Smør ut ferdigblandet rømme/Creme fraîche på deigen. Del opp bacon i småbiter og fordel sammen med dadler som hver deles i 4. Riv mozzarella (eller cheddar) ost over hele pizzaen, deretter baby spinat.
    Steik i 10min., ta ut og ha på så mye baby spinat du ønsker.

    SvarSlett
  2. Ny variasjon er kun 3stk. bacon, kuttet ut soltørkede tomater (hadde ingen tilgjengelig). Hadde spinat sammen med bacon i pannen.
    Hadde også mye mer hakket hvitløk i creme fraîche, godt med salt og pepper og fylte på en delte sorte oliven.
    I tillegg til vanlig revet ost, supplerte jeg med revet parmesan.
    Når ferdigstekt, legg på spekeskinke.
    Den beste hvite pizzaen så langt!

    SvarSlett
    Svar
    1. Glemte å nevne halve ringer av rødløk på pizzaen før du setter den i ovnen

      Slett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.