Hverdager er best. Og noen ganger verst. Fine dager blir enda bedre når middagsplanlegging, innkjøp og matlaging går kjapt og effektivt. Og omvendt. Det slår meg at når jeg stiller folk spørsmål om de liker å lage mat, så er svaret ofte "bare det ikke er hverdagsmat". Og skal jeg fortelle dere en liten hemmelighet? Det liker faktisk ikke jeg heller. Jeg lager noenlunde skikkelig middag hver dag, men guttene mine mener sikkert at jeg varierer for lite. For det er nemlig de tilgjengelige idéene det skorter på, de tipsene til middag som ligger lengst ut i pannebrasken som jeg potensielt sett burde komme på når jeg vandrer litt uten mål og mening rundt i butikken med lett angst i blikket og vissheten om at det befinner seg (minst) tre middagssultne gutter hjemme.
Sånn praktisk sett skulle man hatt en idébank med brukbare hverdagsmiddager. Forholdsvis enkle å lage, som inneholdt en god dose av de anbefalte 5 om dagen, og minst 1/3 av dem burde bestå av fiskeretter. Hos meg er det ikke helt sånn i praksis, selvom jeg har noen kjappe retter jeg kan ty til dersom hodet er tomt for idéer og fullt av andre ting. Denne torskeformen laget jeg for noen dager siden, og den skal definitivt på listen over faste middager. Alle likte den - og det aller beste var selvsagt at den laget seg nesten selv, etter bare litt innsats av meg først.