Dette er et slags formbrød med salte smakstilsetninger. Lages med bakepulver og smaker godt til for eksempel hjemmelaget tomatsuppe, som jeg serverte det til i går.
Oppskriften er opprinnelig fra Maison Mat og vin.
Dette trenger du
210 gram hvetemel
2 ts bakepulver
1/2 ts salt (justeres nedover dersom du bruker for eksempel oliven som er ekstra salt)
4 romtempererte egg
0,6 dl olivenolje
120 gram (1,2 dl) matyoughurt
Frisk timian og bladpersille
50 gram nøytral ost
150 gram fetaost
100 gram soltørket tomat på olje, grovt hakket
40 gram oliven uten steiner, grovt hakket
Slik gjør du
Pisk egg til eggedosis og ha i matyoghurt og olivenolje. Bland sammen mel, salt og bakepulver, og bland forsiktig eggemassen inn i det tørre. Tilsett resten og rør så lite som mulig. Ha deigen i en form og stek i 180 grader i ca 40 minutter.
Dette smakte godt sammen med suppe, og kan tenke meg at det er like vellykket sammen med for eksempel en omelett eller lignende.