mandag 29. februar 2016

Dal til kjøttfri mandag

Kjøttfri mandag betyr nettopp ... kjøttfri mandag. Her er mitt bidrag til en supergod, utrolig rimelig, men likevel næringsrik middag - den indiske retten daal. Jeg påstår ikke at dette er den autentiske utgaven, men om du prøver den vil du uansett finne ut at den smaker utrolig godt! 



Dette trenger du 
1 gul løk
2 fedd hvitløk
1 rød chili
Olje til steking
2-3 ts rød currypaste
1 ts gurkemeie
1 ts malt koriander
1 ts spisskummen
2 ss finrevet ingefær
2 gulrøtter
1 boks hermetiske tomater
1 boks kokosmelk
6 dl ferdig kokte røde linser, skylt
Saft av 1 lime
Eventuelt salt

Til servering
Lime
Fersk koriander
Hakket rød chili
Yoghurt naturell

Slik gjør du
Surr hakket løk og knust og hakket hvitløk i litt olje i en gryte. Ha i finhakket chili uten frø, currypaste, gurkemeie, malt koriander, spisskummen og revet ingefær og rør godt sammen. Tilsett hermetiske tomater og kokosmelk og kok opp. Ha i revet gulrot og la det småkoke i ca fem minutter. Ha i de ferdig kokte røde linsene og varm opp. Smakes til med limesaft og serveres med yoghurt naturell, hakket fersk koriander og ekstra chili og limesaft om du ønsker det.

1 kommentar:

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.