Dette trenger du
400 gram tørkede fiken
200 gram tørkede aprikos
Vann
Brunt sukker eller kokosblomstsukker etter smak
Saft og skall av én sitron
2 kanelstenger
En liten klunk cognac
Slik gjør du
Hakk fikenene og aprikosen i små biter. Desto flinkere du er til å småhakke dem, desto finere blir marmeladen. Legg de hakkede fruktene i en gryte. Vask sitronen skikkelig, og skjær skallet av den med en skarp kniv - prøv å unngå å få med det hvite. Finhakk skallet og legg det i gryta med frukten. Ha i litt vann og saften av sitronen. Rør godt sammen og la det koke opp. Smak til med sukker. Husk å være forsiktig med cognacen. Legg til slutt i kanelstang og la det syde i omtrent en time. Tilsett mer vann om nødvendig.
Jeg fikk denne gangen tak i fiken som var rullet i et slags druesukker og måtte tilpasse sukkermengden til dette.
Jeg fikk denne gangen tak i fiken som var rullet i et slags druesukker og måtte tilpasse sukkermengden til dette.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.