Sider

mandag 21. desember 2015

Fiken- og aprikosmarmelade

Dette er en hyggelig gave å gi bort, eller det er digg å sette på bordet sammen med litt god ost. Lag en stor porsjon, ha over på små glass, sett en stor sløyfe på og gi bort til jul.



Dette trenger du
400 gram tørkede fiken
200 gram tørkede aprikos
Vann
Brunt sukker eller kokosblomstsukker etter smak
Saft og skall av én sitron
2 kanelstenger
En liten klunk cognac

Slik gjør du
Hakk fikenene og aprikosen i små biter. Desto flinkere du er til å småhakke dem, desto finere blir marmeladen. Legg de hakkede fruktene i en gryte. Vask sitronen skikkelig, og skjær skallet av den med en skarp kniv - prøv å unngå å få med det hvite. Finhakk skallet og legg det i gryta med frukten. Ha i litt vann og saften av sitronen. Rør godt sammen og la det koke opp. Smak til med sukker. Husk å være forsiktig med cognacen. Legg til slutt i kanelstang og la det syde i omtrent en time. Tilsett mer vann om nødvendig.

Jeg fikk denne gangen tak i fiken som var rullet i et slags druesukker og måtte tilpasse sukkermengden til dette. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.