Sider

tirsdag 22. desember 2015

Økologiske havregrynskuler med dadler og sjokolade

                                                                                                     /sponset innlegg/

Julen kommer med mange fristelser. Imidlertid er det ingen grunn til å la være å kose seg, man kan bare gjøre julegodtet litt sunnere med enkle triks. Her er sukkeret stort sett erstattet med økologiske dadler, som gir masse sødme til konfektkulene. Smak deg frem, om det er tilstrekkelig med dadlene, kan man fint droppe melisen. Disse havrekulene kan man også variere med andre typer smakstilsetninger, som kanel, appelsin, konjakk o.l. Oppbevares i kjøleskap.


Oppskriften er til ca 40 kuler

Dette trenger du
100 gram smør
4 dl økologisk havregryn
10 økologiske dadler uten stein
2-3 ss kakaopulver
2 ss økologisk melis
2 ss sterk kaffe
1 pose økologiske pistasjnøtter

Slik gjør du
Kjør dadlene til en seig masse i en food processor. Pisk smøret sammen med havregryn og kakaopulver. Tilsett daddelmassen og bland godt. Smak til med melis om du synes det er nødvendig. Ha i kaffen tilslutt og miks godt sammen. Legg massen i kjøleskapet en stund før du former små kuler med hendene. Rull i finhakkede pistasjnøtter.

Dette innlegget er skrevet som ledd i et oppdrag for Helios. 

1 kommentar:

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.