Sider

onsdag 23. desember 2015

Hasselnøtt- og kokosmakroner med sjokolade

Jeg har redusert sukkerinnholdet en del i denne oppskriften sammenlignet med tilsvarende, uten at jeg synes det går utover smaken. Snarere tvert imot – makronene er søte nok, også siden kokos gir god sødme. De inneholder både hasselnøtter, kokosmasse og litt mørk sjokolade. 


Oppskriften er nok til to stekebrett.

Dette trenger du
6 eggehviter
150 gram økologisk melis
2 ts økologisk vaniljesukker
250 gram kokosmasse
150 gram økologiske hasselnøtter
100 gram mørk sjokolade

Slik gjør du
Finhakk hasselnøttene, helst i en foodprocessor. Pisk eggehvitene lett sammen. Tilsett melis og vaniljesukker litt og litt og pisk til en seig masse. Rør inn kokosmasse og hakkede hasselnøtter. Sett topper av deig med spiseskje på en bakeplate kledd med bakepapir, og pynt med en hasselnøtt på toppen. Stekes i ovn på 180 grader i ca 12-14 minutter. De kan gjerne være litt seige inni. Avkjøles på rist.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.