Det er mange fordeler med sommer. En av dem er utvilsomt at man kan lage og spise is mens man skylder på været. Er det varmt, trenger man is - kort og godt. Jeg har sagt det før, men sier det igjen; fordelen med å ha ismaskin i huset er at man er istand til å lage den deiligste, mest silkemyke isen tilsatt alle de smaker hjertet og magen begjærer. Ulempen er at mykis til 19,90 aldri vil få status som spiselig lenger. Ikke engang Møvenpick tilfredsstiller lysten min på kalde fløyelsmunnfuller i sommerbrisen.
Forrige helg var muligens ikke så varm, men den ga håp om snarlig forgrønning av omgivelsene. Jeg laget is, en is jeg ikke har laget før. Sjokoladeis, med både kokesjokolade og bakekakao - noe som resulterte i dyp sjokoladesmak.
Dette trenger du
6 eggeplommer
2 dl sukker
3,75 dl fløte (ikke matfløte)
3,75 dl H-melk
En klype salt
60 gram kokesjokolade
60 gram bakekakao
Slik gjør du
Varm
opp melk og fløte med halvparten av sukkeret til kokepunktet. Rør inn
salt. Eggeplommene og resten av sukkeret piskes til det er hvitt og
luftig.
Ha omtrent 2 dl av den varme fløte/melkeblandingen i
eggedosisen og pisk det godt sammen med en visp. Hell eggedosisen
tilbake i gryten med den varme fløten. Rør sammen med en visp til det er
helt sammenblandet. Dette skal varmes forsiktig opp til omtrent 80-85
grader, eller rett under kokepunktet, mens man visper. Blandingen skal
så vidt tykne. Massen må ikke koke, så her gjelder det å være
oppmerksom. Ha kakao og sjokolade i stålbollen som tidligere ble
brukt til å piske eggedosisen i. Hell den varme ismassen i bollen over
en sikt. Pisk sjokoladen og kakaoen inn i blandingen og avkjøl. Rør av
og til mens den avkjøles. Sett i kjøleskapet så den er helt avkjølt før
du eventuelt setter igang med ismaskinen. De som har iskremmaskin kan
benytte seg av dette nå. De som ikke har iskremmaskin, setter bollen i
fryseren og rører omtrent en gang hver halv time, til massen er blitt
til iskrem - jo mer iherdig man rører, desto mer silkemyk blir isen.
Lurer du på om du skal skaffe deg iskremmaskin? HER har jeg skrevet litt om iskremmaskinen jeg har til Kitchen Aiden min. Jeg har tilsvarende til Kenwooden hjemme, og den fungerer etter de samme prinsipper. Bare still spørsmål i kommentarfeltet dersom du lurer på noe.
Nam! Skal prøves i løpet av helgen :-)
SvarSlettMmmm...nå må det bare anskaffes en ismaskin ;)
SvarSlettDet så helt himmelsk ut!!!
SvarSlettSå fristende!
SvarSlettHar veldig lyst på en slik iskrembolle til KA-maskinen min. Må bare teste om det er plass i fryseren først...
Beste isen jeg noen gang har laget! Super enkelt, og super god (jeg brukte ismaskin)! Absolutt på høyde med Hagen Dass og Mòvenpick is:):) Takk for oppskrift!
SvarSlettSå utrolig hyggelig å lese! Sånne kommentarer gleder meg virkelig, det skal du vite! Jeg synes også isen smaker godt, intens sjokoladesmak - igjen - takk for kommentar. :-)
SvarSlett