Hvit potetpizza, kort og godt veldig snadder!
Dette trenger du
Til deigen:
10 dl hvetemel
ca 5 dl lunkent vann
25 gram fersk gjær
2-3 spiseskjeer olivenolje
Et par klyper salt
En skvis honning
Fyll:
5-6 poteter, kokte og skåret i skiver (jeg brukte amandinepoteter)
2-3 store sjalottløk
2 kvister fersk rosmarin
Crème fraîche
Hvitløk
Maldonsalt
Olivenolje
Slik gjør du
Rør ut gjær i lunkent vann. Ha mel, olje, salt og honning i en bakebolle og rør det lett sammen med vannet. Elt deigen til den er smidig og fløyelsmyk, gjerne opp til 15 minutter. Sett til heving på lunt sted med plastfolie over bollen. La den stå minst en halv time.
Kok potetene og avkjøl dem nok til at du klarer å skjære dem i tynne skiver. Skrell og skjær løken i tynne skiver. Sett frem Maldonsalt og olivenolje og riv et fedd hvitløk og bland det med et par spiseskjeer crème fraîche.
Sett et stekebrett i ovnen og forvarm til 250 grader varmluft.
Jeg formet deigen som små porsjonspizzaer. Ha mel utover en bakeplate og del deigen i passende emner. Form dem først som runde boller som du deretter trykker flate, eller bruk kjevle. Legg de over på det varme stekebrettet, som gjerne kan strøs med litt mel. Smør på litt crème fraîche og legg utover potetskiver, løkskiver og rosmarin. Ringle litt olivenolje over og dryss litt Maldonsalt over herligheten.
Stek i omtrent 10 minutter midt i ovnen, eller til pizzaene er gyldenbrune og ser ferdige ut.
Må være snadder med litt spekeskinke oppå, også!
SvarSlettBirgitte
Ja, ikke sant? Jeg tenkte at litt skarp chevrè også kunne være tingen.
SvarSlettdette så veldig digg ut! Skal jommen prøve meg på en variant av dette - takk ;) L
SvarSlettHei kreativt dette det er det jeg alltid har sakt pizza trenger kun få ingredienser.. matglade hilsner charls..
SvarSlettPotet på pizza har eg lest om, men aldri prøvd...men jammen freista det etter å ha lest dette innlegget:o)
SvarSlettDenne så veldig spennende ut! Skal absolutt testes!
SvarSlett