Bruschetta er supergodt som en liten snack, til forrett, som en del av rettene på et tapasbord eller rett og slett bare en luksuriøs lunsj eller kveldsmat. Enkelt og raskt å lage, og perfekt dersom du skulle ha brukt opp litt brød eller baguette.
Dette trenger du
Ca 10 skiver pariserloff eller landbrød
God olivenolje til pensling
1 hvitløksfedd til skivene
3 store tomater
1 hvitløksfedd
6-7 store blader fersk basilikum
Nykvernet pepper
Maldonsalt
1 spiseskje olivenolje til tomatene
Slik gjør du
Lag tomatblandingen først sånn at den får tid til å sette seg. Skjær vekk stilken på tomatene, del de i to og fjern kjernen. Hakk resten av tomatene i biter. Finhakk hvitløksfeddet. Rull basilikumbladene sammen og finsnitt. Bland tomatbiter, hvitløk og basilikum sammen i en liten bolle, hell over en spiseskje olivenolje og ha over litt nykvernet pepper og maldonsalt.
Skjær pariserloff eller landbrød, helst på skrå, i ca 1 cm tykke skiver. Pensle olivenolje på begge sider og legg i en ildfast form. Stek i ovn på 180 grader til de har blitt gylne. Skrell og skjær hvitløksfeddet i to, og gni snittflaten mot brødskivene. Legg skivene over på en tallerken og fordel tomatblandingen. Server umiddelbart.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.