Panna cotta lages tradisjonelt på H-melk og fløte. I denne oppskriften har jeg erstattet melken med naturell yoghurt, og sukkeret er skiftet ut med honning. Kombinasjonen yoghurt og honning gir en god og syrlig smak, og selve desserten føles lett nok til at den kan inntas etter et tyngre julemåltid.
Dette trenger du
3 dl fløte
3 dl yoghurt
50 gram honning
1 vaniljestang
2 plater gelatin
Topping:
5 dl bringebær, frosne
Honning eller sukker etter smak
Slik gjør du
Bløtlegg gelatinplatene 5 minutter. Snitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene med en teskje. Varm opp yoghurt og fløte og tilsett honning, vaniljefrøene og selve stangen. Blandingen skal varmes til kokepunktet. Tilsett gelatinplatene og rør godt ut. Avkjøl blandingen helt før den røres opp og helles over på serveringsglass. Sett i kjøleskap til det stivner helt. Varm bringebær i en gryte og smak til med honning. Press blandingen gjennom en sikt, slik at den blir fri for kjerner. Avkjøl og hell litt over hver porsjon før servering. Pynt eventuelt med sitronmelisse eller mynte.
Så deilig ut! Har du brukt akasiehonning på denne før? :-)
SvarSlettJeg har laget med "vanlig" norsk lynghonning, men det går sikkert fint å bruke akasiehonning. Blir antakelig litt mindre honningsmak da.
Slett